1 oktober 2014 door in Microsoft en Nokia.

nokiaMicrosoft gaat de Nokia Lumia 830 vanaf deze week officieel verkopen voor een adviesprijs van 330 euro. Het toestel zal niet gelijk te koop worden aangeboden in alle landen, en het is dan ook nog maar de vraag of de smartphone volgende week al in de Nederlandse winkels zal liggen.

De Nokia Lumia 830 werd officieel gepresenteerd op de IFA-beurs in Berlijn, die op 5 september plaatsvond. Deze midrangesmartphone onderscheidt zich vooral met zijn goede camera.

Specificaties

De camera maakt namelijk foto’s van 10.0 megapixel. In combinatie met de PureView-software zorgt dat voor een uitstekende kwaliteit. Verder draait het toestel op een Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz en is deze voorzien van vier Cortex A7-kernen. De Lumia 830 heeft 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB interne opslag, eventueel uitbreidbaar via microSD. Het scherm van de smartphone is 5 inch groot en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder is het toestel uitgerust met een accu van 2200 mAh, een redelijk grote capaciteit voor een smartphone die op Windows Phone 8.1 draait.

PureView

Zoals eerder gezegd zet Microsoft met de Lumia 830 echt in op het maken van prachtige foto’s door 10.0 megapixel en PureView-technologie. De camera op de voorkant is met 0.9 megapixel niet om over naar huis te schrijven.

De telefoon ligt vanaf volgende week voor 330 in de winkel. Of dat ook de Nederlandse winkels betreft is vooralsnog niet bekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones