“Mini”-smartphones zijn minder populair

Je hebt er vast wel over gehoord. De Mini-uitvoeringen van hele populaire smartphones. Samsung heeft dit bijvoorbeeld al een aantal keer gemaakt. De Samsung Galaxy S3 kwam met de Samsung Galaxy S3 Mini. Een soortgelijk toestel als de S3, maar dan kleiner en minder snel. Het zou een uitstekend alternatief moeten zijn voor mensen die minder geld willen uitgeven aan een nieuwe telefoon en tegelijkertijd geen te groot scherm willen hebben. Toch slaat dit niet aan! Hoe dit komt, lees je hier.

Mini telefoons slaan niet aan

Veel mensen moeten nog wennen aan een groot formaat scherm op je smartphone of hebben hier gewoon geen behoefte aan. Dit is een vrij grote doelgroep en dat heeft er toe geleid dat de bekende smartphone fabrikanten kleinere modellen van hun high-end’s hebben gemaakt. Het scherm is kleiner, de specificaties iets minder en de prijs een stuk lager. Toch blijkt de interesse voor deze toestellen erg tegen te vallen.

In verhouding met de gemiddelde midrange smartphone zijn de zogenaamde Mini’s nog aan de dure kant. Er zijn ontzettend veel mid range smartphones die voor iedereen geschikt zijn. Met schermen van alle formaten en zeer interessante prijzen. De specificaties van de Mini’s zijn over het algemeen niet te vergelijken met het grote broertje.

Mini smartphones met dezelfde specificaties

De meeste Mini’s zijn naast het kleinere scherm ook een stuk minder snel. De krachtige processor ontbreekt, veel minder werkgeheugen en een slechtere grafische chip. Sony kondigde afgelopen donderdag de Z1 Mini aan. Dit toestel wordt goedkoper dan de Z1, is een stuk kleiner maar heeft dezelfde specificaties als zijn grotere broer. Doordat het nu echt om hetzelfde toestel gaat met een kleiner scherm zou het goed kunnen zijn dat deze Mini variant populair zou kunnen worden. Hoewel de nieuwe Sony Xperia Z1 Mini nog niet in de planning voor een Nederlandse lancering staat vermeld, verwachten we dat hij begin volgend jaar uit zal komen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones