2 april 2014 door in Algemeen.

Global Video Index 2013Uit onderzoek van Ooyala blijkt dat we video’s steeds meer en steeds liever op onze smartphone of tablet bekijken. Er wordt zelfs verwacht dat mobile video in 2016 goed zal zijn voor de helft van alle online videoconsumptie.

Waar we vroeger nog op onze computer een online video bekeken, gebeurt dat tegenwoordig steeds vaker op de mobiel of op de tablet. Er wordt 160 procent meer mobiel video bekeken dan in het voorgaande jaar. Sinds Ooyala het online videogebruik is gaan onderzoeken in 2011 is de tijd die we aan online video besteden via mobiele apparaten zelfs met 719 procent gegroeid.

Het afgelopen jaar is het gebruik van de smartphone voor online video de tablet voorbijgestreefd. Keek men in januari nog vaker op de tablet naar een goede film, vanaf september is men de voorkeur aan de smartphone gaan geven.

1

We kijken langer naar video’s

Er wordt niet alleen meer via mobiele apparaten naar video’s gekeken, maar ook langer. Zo’n 44 procent van de mobiele kijkers geeft aan te kiezen voor filmpjes die langer dan een half uur duren. Tabletgebruikers gebruiken 35 procent van hun tijd aan het bekijken van ‘langere’ online video’s. Aangenomen werd dat de mobiele consumptie van online video’s vooral bestond uit het bekijken van veel korte filmpjes, het zogenaamde ‘snacken’. Het tegendeel blijkt dus waar te zijn.

2

Waar kijken we naar?

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat we vooral veel naar sport kijken. De Olympische Spelen, het Wereldkampioenschap voetbal en de Super Bowl zijn razend populair. Ter vergelijking: televisiekijkers besteden 89 procent van de tijd die ze aan sportvideo’s besteden aan video’s van langer dan 10 minuten. Dat percentage ligt bij gebruikers van mobiele apparatuur nog een stuk lager: 62 procent. Bij televisiekijkers zijn live-video’s vooral in trek. Bij mobiele consumptie van online video’s gaat het vooral om samenvattingen en highlights.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones