Mogelijk Face ID voor Android op komst

Mogelijk Face ID voor Android op komst

Android-telefoons gaan in de toekomst mogelijk met een soortgelijke functie als Face ID op de iPhone X worden uitgerust. Een Duitse producent van camerasystemen heeft namelijk een systeem gepresenteerd dat net zo secuur werkt en compatibel is met diverse Snapdragon-processors. Deze processors vind je veelal in Android-telefoons.

Dat maakt de leverancier bekend op diens eigen blog.

De Apple iPhone X is een bijzonder toestel om verschillende redenen. Een eerste reden is bijvoorbeeld dat hij compleet bestaat uit een glazen behuizing. Niet alleen tof vanuit design oogpunt, maar ook functioneel handig. Op deze manier kan het toestel bijvoorbeeld draadloos opgeladen worden. Een ander uniek kenmerk is de manier waarop je het toestel bestuurt. Niet langer heeft hij een fysieke thuisknop onder het beeldscherm zitten. Zodoende is de vingerafdrukscanner ook in de ban gedaan. In plaats hiervan ontgrendel je het toestel door middel van Face ID. Hierbij wordt je gezicht door een geavanceerde camera gescand op diverse punten en ontgrendelt hij bij een positieve overeenkomst. Het lijkt erop dat Android-toestellen in de toekomst ook over deze functie gaan beschikken.

Geavanceerde camera die je gezicht kan scannen

Het Duitse bedrijf Jabil Optics heeft namelijk een camera ontwikkeld die vrijwel hetzelfde werkt als de True Depth camera van de iPhone X. Deze camera is onder meer in staat om dieptes in te schatten en zodoende een 3D-map van je gezicht te maken. De camera van Jabil kan dit ook. Ook is er ruimte op de camera om een infraroodsensor te plaatsen voor extra veiligheid. Hij is hierbij in staat om je gezicht op 160,000 punten te scannen en werkt op een afstand van tussen de 50 centimeter en 5 meter. Je kunt de camera ook gebruiken voor het scannen van ruimtes om zo bijvoorbeeld aan de slag te gaan met Augmented Reality (AR). Extra interessant is dat de camera compatibel is met de Snapdragon 660, 835 en nog niet aangekondigde 845 processors.

Jabil camera binnenkort in alle high-end Android telefoons?

Deze processors worden gemaakt door Qualcomm. De Snapdragon 835 is momenteel dé standaardprocessor voor ieder high-end Android-toestel. Onder meer de HTC U11, Google Pixel 2 (XL), Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S8 en LG V30 worden aangestuurd door deze chipset. De verbeterde versie, de Snapdragon 845, wordt volgende maand aangekondigd. De verwachting is dat het gros van de high-end telefoons in de toekomst met deze processor gaat werken. Het is daarom geen rare verwachting dat Android-toestellen binnen korte termijn over een soortgelijke Face ID functie gaan beschikken. Jabil maakt namelijk bekend deals te hebben gesloten met diverse telefoonfabrikanten.

 

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding