9 januari 2015 door in Samsung.

Exclusief, kopt het doorgaans betrouwbare SamMobile. Binnenkort zou Samsung je de mogelijkheid geven om het interface van je toestel of tablet zelf te kunnen aanpassen zoals kleuren, lettertypes en geluiden. Dat wordt gemeld op basis van anonieme bronnen. Waarschijnlijk wordt Theme Center tegelijk gepresenteerd met de verwachte Galaxy S6.

Persoonlijker en automatisch

Met deze themafunctie wordt je telefoon nóg persoonlijker. Ook zou er een optie komen waarmee je op dagen van speciale evenementen de look van je telefoon geheel daarop kunt laten inspelen. Het verandert dan automatisch op kerstavond. Of de verjaardag van je oma. Verzin maar iets. In ieder geval: je hoeft er niets voor te doen.

Er wordt een app voor gemaakt (waarschijnlijk onder de naam Theme Center) die je de mogelijkheid zal geven om Samsung’s interface TouchWiz eens van een verandering te voorzien. Voorheen kon dit nog nooit bij Samsung. En ook niet iedereen vond TouchWiz mooi. Dan wordt dit een hele vooruitgang.

Samsung Galaxy S6

Als we de geruchten mogen geloven wordt deze optie tegelijk gepresenteerd met de introductie van Samsung’s nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S6. Deze wordt naar alle waarschijnlijkheid dit kwartaal nog gepresenteerd. Het lijkt erop dat dat gebeurt tijdens het Mobile World Congress begin maart.

Over de Galaxy S6, de opvolger van de Galaxy S5, hebben we al meerdere keren geschreven. Zo zal deze een metalen behuizing krijgen. Het (qHD?)-scherm krijgt een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Hoe groot deze is, is nog onbekend. Waarschijnlijk in de buurt van de Note 4 (5,7 inch). Over de camera is nog steeds niet zoveel bekend. We kunnen wel aannemen dat het toestel op Android 5.0 Lollipop draait.

Ook wordt deze supersnel door een nieuw soort geheugen: daarbij worden het supersnel opvraagbare SSD en zuinige maar langzame eMMC met elkaar gecombineerd. Waarschijnlijk krijgt de telefoon de nieuwe Snapdragon 810-processor mee. Door de problemen hiermee, leek uitstel te dreigen voor de presentatie van de Galaxy S6.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones