Moto ‘Batwing’ gaat niet weg uit Motorola boot...

Batwing Motorola

Ieder merk geeft zijn eigen draai aan het bootfilmpje waarmee de smartphone opstart. Motorola eigenaren zien al sinds 2002 de befaamde Batwing van het Motorola logo tijdens het opstarten van hun toestel. De angst van veel Moto liefhebbers na de verkoop aan Lenovo is onterecht, want de Chinese fabrikant behoudt de Hello Moto bootanimatie.

Na de overname van Motorola door het Chinese Lenovo was men bang dat de Chinese fabrikant het merk langzaam maar zeker zou verwijderen uit het assortiment. Tot nu toe is niets minder waar gebleven. Sterker Lenovo verschijnt dit jaar met een wereldprimeur in de vorm van de modulaire Moto Z.

Hello Moto

‘Hello Moto’ is al jaren Motorola’s slogan. In de tijd van de RAZR clamshell, 2002  of 2004, telefoon is de slogan in het leven geroepen. Het was voor de Motorola gebruikers ook een standaard beltoon. GSMArena meldt zelfs dat het logo, Motorola’s Batwing, een van de meest iconische logo’s is als het gaat om mobiele telefoons en communicatie.

Nadat Lenovo Motorola heeft overgenomen van Google beschouwden velen dit als het eind van het legendarische merk Motorola. In tegenstelling tot deze verwachtingen laat Lenovo iedereen weet dat het Chinese merk de Moto erfenis en iconografie nog velen jaren zal dragen. In die strategie hoort ook de ‘Hello Moto’ slogan en die slogan is te horen in de nieuwe boot animatie. De animatie is deze week gedeeld door het Amerikaanse twitter account van Moto.

Hello Moto Batwing animatie

Moto’s USA Twitter-account postte een video van de nieuwe opstarten animatie. De animatie laat ‘Hello Moto’ horen en je ziet het Motorola logo en als afsluiting zien we een Lenovo banner. De boot animatie is een mengelmoes van retro design en symbolen. Een vrouwelijke stem zegt “Hello Moto”. Vanuit de manier waarop Lenovo de nieuwste Moto toestellen presenteert en ook vanuit de reclames voor het merk Moto kun je opmaken dat het merk de Moto lijn wil behouden. Liefhebbers van het iconische mid-range merk Motorola kunnen opgelucht adem halen. Want Lenovo lijkt ook door te pakken op de uitstekende specificatie/prijs verhouding van het merk.

Moto Z

De nieuwe bootanimatie met Motorola batwing zal op de huidige Moto smartphones worden bijgewerkt. De beide Moto Z’s hadden nog geen Moto logo in hun bootanimatie. Maar de het legendarische logo is terug van weggeweest. Al zit het natuurlijk al zeer prominent op de achterkant van de toestellen.

Moto Z

De Motorola Moto Z is een super slanke smartphone. Je zou er bijna iets tegenaan willen plakken om het iets dikker te maken. Dat is precies wat Motorola dacht, het toestel is namelijk modulair. Je plakt eenvoudig een Mod aan de magnetische achterkant van het toestel. Zo vergroot je de batterij capaciteit of krijg je een volledig nieuwe camera. Naast een modulair ontwerp heeft het toestel ook de specificaties van een vlaggenschip. Een 5,5-inch AMOLED-scherm Quad-HD beeldscherm en achter dat heldere scherm van Gorilla Glass 4 schuilt krachtige Qualcomm Snapdragon 820 processor. De smartphone herbergt 4 GB aan werkgeheugen met 32 GB opslagcapaciteit. De uitstekende cameraheuvel geeft ruimte aan de 13-megapixel hoofdcamera en voorop tref je een 5-megapixel camera aan.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones