Moto C2 vermoedelijke de eerste Motorola met Android Go

Moto C2 vermoedelijke de eerste Motorola met Android Go

De aankomende Motorola Moto C2 is vermoedelijke de eerste Motorola smartphone met Android Go. Het nieuwe besturingssysteem van Google is gemaakt voor budget toestellen met bescheiden specificaties.

Vanuit verschillende lekken blijkt dat Motorola werkt aan een nieuwe smartphone lijn met Android One. Dit weekend bleek echter dat het Amerikaanse merk ook een Android Go model ontwikkeld. Waarschijnlijk wordt de Motorola Moto C2 namelijk het eerste toestel met Android 8 Oreo uit het Android Go programma. Het Go programma is door Google ontwikkeld voor goedkope smartphones met bescheiden specificaties.

Motorola Moto C2 met Android Go

Deze week is er een nieuwe Motorola gecertificeerd door ECC en FCC, de Motorola XT1920. Het is onduidelijk hoe het toestel er uit zal zien, maar we hebben al wel verschillende specificaties. Uit de certificeringslijst kunnen we opmaken dat de smartphone 1 GB aan werkgeheugen heeft met 16 GB opslagruimte. Daarnaast is de telefoon uitgerust met een batterij van 2000 tot 2100 mAh. Het budget toestel ondersteunt LTE. Daarnaast zijn de afmetingen van de Motorola XT1920 bekend. De telefoon meet 147,88 mm bij 71,22 mm. De Motorola Moto C Plus heeft een 5 inch beeldscherm en meet 144 x 72,3. De omvang van het nieuwe toestel suggereert dus een slanker beeldscherm met een 18:9 beeldverhouding. Daardoor mag je een 5,5 inch HD beeldscherm verwachten. Waarschijnlijk heeft de nieuwe budget Motorola Moto C2 net zoals de Moto G6 een MaxView beeldscherm.

Motorola Moto C Plus

De huidige Motorola Moto C Plus biedt je voor nog geen 100 euro een compleet toestel. De telefoon heeft een 5 inch beeldscherm in een kunststof behuizing. De krachtbron is een bescheiden quad core processor met 1 GB aan werkgeheugen. Daar krijg je 16 GB opslagruimte bij. Het toestel biedt genoeg rekenkracht voor de basis apps. Maar wil je games spelen of echt multi tasken dan kun je beter kiezen voor de Motorola Moto E5.

De komst van een nieuwe Motorola Moto C2 aangedreven door Android 8 Oreo binnen het Android Go programma is helaas nog een gerucht. Of en zo ja wanneer het budget toestel verschijnt is niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones