moto-g
6 november 2015 door in Motorola.

Motorola vond het blijkbaar wel weer tijd voor een update voor de Moto G (2015). Deze telefoon werd in juli aangekondigd, en krijgt nu al weer een update door. Deze nieuwe telefoon, de Moto G Turbo Edition, is in Mexico aangekondigd en heeft als belangrijkste verandering een Snapdragon 615 processor in plaats van de Snapdragon 410 processor.

Sneller door nieuwe processor

Door die nieuwe processor, lijkt de Turbo Edition op papier in ieder geval wel een stuk sneller. De Snapdragon 410 van de ‘oude’ Moto G (2015) heeft namelijk vier kernen en beschikt over een kloksnelheid van 1,4 GHz. De Snapdragon 615 beschikt daarentegen over acht kernen en een kloksnelheid van 1,7 GHz. Bovendien is de GPU die bij de chipset hoort ook een stuk krachtiger, de Adreno 306 tegen de Adreno 405.

moto-g-turbo-edition

Verder zijn de toestellen eigenlijk identiek aan elkaar. Zo beschikken ze over dezelfde behuizing, en zijn ook de specificaties verder gelijk. Dat betekent dat de Moto G Turbo Edition over een 5 inch scherm beschikt met een resolutie van 1280 x 720 pixels, 2 GB RAM en een interne opslag van 16 GB.

Moto G Turbo Edition naar Nederland?

Of Motorola deze ‘nieuwe’ telefoon ook naar Nederland zal brengen, is nog onduidelijk. Het lijkt er in ieder geval niet op dat dit de komende tijd zal gaan gebeuren. Waarom zou Motorola anders deze telefoon in Mexico aankondigen? Waarschijnlijk is er daar vraag naar een snellere budget telefoon, of iets dergelijks. Hij zal (zoals te verwachten) wel wat duurder worden dan de Moto G. Het toestel zal in Mexico namelijk 4699 pesos gaan kosten, wat omgerekend naar euro’s ongeveer 261 euro is. Momenteel is de Moto G (2015) voor zo’n 200 euro in Nederland te verkrijgen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones