‘Moto G4 Play krijgt Android 7 in juni’

‘Moto G4 Play krijgt Android 7 in juni’

Ben jij de trotse bezitter van een Motorola Moto G4 Play of ben jij van plan een exemplaar aan te schaffen? Dan hebben wij goed nieuws! Het toestel krijgt in juni namelijk de update naar Android 7 Nougat. Eerst is de VS maar aan de beurt, maar Europa volgt hopelijk spoedig.

In juni is het zover

Gebruikers van de Motorola Moto G4 Play opgelet! Via onze vrienden van technologiewebsite AndroidAuthority hebben wij vernomen dat het toestel in juni de update naar Android 7.1 Nougat gaat ontvangen. Zij hebben namelijk navraag gedaan bij een Lenovo vertegenwoordiger, waar het merk Motorola sinds 2014 eigendom van is, en hij geeft aan dat de update er spoedig aankomt. Of de update ook in juni naar toestellen in Europa komt, is voorlopig even de vraag. Het is helaas namelijk nog vaak de realiteit dat klanten in de Verenigde Staten eerder worden voorzien van updates, dan consumenten uit Europa.

Wat biedt Android Nougat?

Android 7 Nougat biedt vele voordelen, teveel om hier even op te noemen. Daarom nemen we enkele toffe functies met je door. In Android 7 Nougat is het onder meer mogelijk om meerdere vensters naast elkaar open te hebben staan. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om in één venster een video te kijken, en in een ander venster op Facebook te scrollen. Een andere handige functies is de mogelijkheid om notificaties te bundelen. Wanneer je bijvoorbeeld veel meldingen van WhatsApp-chats ontvangt, kun je ervoor kiezen om deze te bundelen en onder één melding in je notificatiebalk te weergeven. Tot slot kun je ook een blauw licht filter inschakelen, die er voor zorgt dat je ogen minder vermoeid raken tijdens het lezen.

Motorola Moto G4 Play

Specificaties Motorola Moto G4 Play

De Motorola Moto G4 Play is een betaalbaar toestel met een schermdiagonaal van 5 inch en resolutie van 720 bij 1280 pixels. Het toestel beschikt over een snelle Snapdragon 410 chipset met maar liefst vier kernen. De GPU is een Adreno 306 waardoor kleuren mooi en helder weergeven worden. Het werkgeheugen is maar liefst 2 GB en qua interne opslag heb je de beschikking over 16 GB. Dit kan uitgebreid worden met behulp van een micro SD-kaart. De batterij is lekker fors met maar liefst 2800mAh capaciteit. Foto’s maak je aan de achterkant met een 8 megapixelcamera welke onder meer over LED-flitser en autofocus beschikt. Voor de selfies heb je een 5 megapixelcamera tot je beschikking. De Motorola Moto G4 Play is daarmee een zeer betaalbaar toestel voor vrijwel iedereen. Het toestel kost nog geen 150 euro, maar is natuurlijk ook bij een voordelig abonnement te verkrijgen.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
simon weisbaden schreef op 30 juni 2017 om 23:50

Nu 1 juli, nog steeds geen android 7.

Peter schreef op 1 september 2017 om 10:53

1 september,nog steeds geen android 7

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones