‘Moto X is dood, Moto Z wordt nieuwe naam’

‘Moto X is dood, Moto Z wordt nieuwe naam’

Motorola zegt de naam Moto X gedag en kiest voor een nieuwe merknaam: Moto Z. De oude naam wordt beetje bij beetje uitgefaseerd om plaats te maken voor de nieuwe. De aanstaande vlaggenschepen die we nu kennen als de Moto X4 heten straks Moto Z Style en Moto Z Play.

Dat schrijft Evan Blass, op Twitter beter bekend als @evleaks.

Moto Z

Over het algemeen blijven smartphone- en tabletproducenten merknamen trouw. Zo kiest Apple ervoor om zijn nieuwste iPhones een hoger cijfer te geven (iPhone 5, iPhone 6, etc.), al dan niet gevolgd door de letter –S. Ook Samsung brengt al jaren mobiele telefoons op de markt onder de noemer Samsung Galaxy S6 of Samsung Galaxy S7. Verreweg de meeste smartphonemakers werken volgens een systeem dat bekend is bij zowel de gebruikers als de media.

Maar de laatste tijd zien we een tegengestelde trend. Zo heeft HTC ervoor gekozen om in de naam van zijn nieuwste toptoestel de toevoeging One weg te laten. In plaats daarvan is het kortweg HTC 10. Ook Sony heeft voor deze koers gekozen door zijn high-end lijn niet langer Xperia Z, maar Xperia X te noemen.

Motorola doet precies het tegenovergestelde van Sony. Enkele jaren bracht de Amerikaanse smartphonemaker toestellen uit onder de naam Moto X. Denk onder meer aan de Motorola Moto X Style, Moto X Play en Moto X Force. Om onbekende reden heeft het bedrijf ervoor gekozen om Moto X te veranderen in Moto Z. Tenminste, als we Evan Blass mogen geloven. Hij zegt dat hij promotiemateriaal heeft gezien waarop de naam Moto Z te zien was.

Motorola Moto X4

Moto Z Style en Moto Z Play

Afgelopen week zagen we de eerste persafbeeldingen van twee verschillende uitvoeringen van de Motorola Moto X4 voorbijkomen. Deze hebben intern de naam Motorola Vertex en Motorola Vector Thin gekregen. Dat zijn echter niet de definitieve namen van deze toestellen: deze worden volgens Blass verkocht en gepromoot als respectievelijk de Motorola Moto Z Play en Motorola Moto Z Style. De eerstgenoemde uitvoering is het instapmodel, vergelijkbaar met de huidige Motorla Moto X Play. De tweede variant is het high-end model van de nog te verschijnen Moto Z-reeks.

Volgens de specificaties zoals we die nu kennen krijgen beide smartphones een 5.5 inch AMOLED-scherm maar verschillende schermresoluties: het instapmodel heeft een FHD-resolutie (1920 bij 1080 pixels), de duurdere variant een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels). De Moto Z Play krijgt naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 625 octacore-processor, 2GB of 3GB werkgeheugen, 16GB of 32GB intern geheugen, een 13 megapixelcamera en een 2.600 mAh batterij.

De Motorola Z Style is op alle hierboven genoemde gebieden krachtiger en sneller. Zo krijgt het vlaggenschip naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, 3GB of 4GB RAM, 32GB intern geheugen, een 16 megapixelcamera met laser-autofocus en Phase Detection Autofocus (PDAF) en een accu met een vermogen van 3.500 mAh.

Wat beide toestellen echter zo bijzonder maken zijn de modulaire backplates. Hiermee is het mogelijk om de smartphones uit te rusten met allerhande modules, waaronder een pico projector, stereo speakers, een cameragrip met flitser en optische zoom, en een beschermhoes met groothoeklens. Met behulp van magneten zijn deze accessoires te bevestigen op de Moto Z Play en Moto Z Style.

Prijs en beschikbaarheid

Op donderdag 9 juni houdt Lenovo een persevenement waar het mogelijk de nieuwe toestellen onthult. Door de overname van Motorola Mobility door Lenovo begin 2014 bezit het Chinese technologiebedrijf de merknaam Moto. De kans is dan ook groot dat niet Motorola, maar Lenovo de nieuwste vlaggenschepen aankondigt.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones