Motorola begint met testen Android 8 Oreo voor Moto Z-serie

Motorola begint met testen Android 8 Oreo voor Moto Z-serie

Het lijkt erop dat de Android 8 Oreo update voor de Motorola Moto Z-serie niet lang meer op zich laat wachten. Braziliaanse gebruikers van het toestel hebben immers een uitnodiging ontvangen om te participeren in de bèta. Doorgaans is een zogeheten closed bèta het laatste punt vooraleer een update officieel uitrolt.

Motorola Moto Z gebruikers uit Brazilië hebben een uitnodiging van Lenovo ontvangen om te participeren in de Android 8 Oreo bèta voor hun toestel. In de telecomwereld staat een dergelijke bèta bekend als een soaktest. Hierbij wordt een beperkt aantal gebruikers van een toestel uitgenodigd om een nieuwe software-versie alvast uit te testen. Tijdens deze zogeheten bèta dienen zij alle fouten en eigenaardigheden die ze tegenkomen te rapporteren. Vervolgens kan de fabrikant in kwestie, Motorola, aan de slag met het verhelpen van deze problemen. Het lijkt erop dat deze soaktest momenteel enkel in Brazilië plaatsvindt.

Motorola nodigt Moto Z bezitters uit voor closed bèta

Gebruikers van de Motorola Moto Z-serie, waartoe ook de Moto Z Play toebehoort, worden middels een e-mail uitgenodigd te participeren. Indien zij akkoord gaan krijgen ze binnen 48 uur een officiële uitnodiging om de proefversie te downloaden. Wanneer de definitieve versie van Android 8 Oreo voor de Motorola Moto Z-collectie uitrolt is nog niet bekend. Wel hopen we dat het geen debacle wordt zoals bij de Motorola Moto G4 Play. Dit toestel zou in juni al geüpdatet worden naar Android 7 Nougat. Voordat het daadwerkelijk zover was waren we alweer in begin december aanbelandt. Motorola zelf heeft nog geen officiële mededelingen gedaan over wanneer het diens toestellen gaat voorzien van de nieuwe Android-versie.

Motorola Mods: creëer je eigen toestel

De Motorola Moto Z verscheen halverwege 2016 en valt vooral op dankzij zijn modulaire karakter. Aan de achterzijde van het toestel zijn enkele connectiviteitspunten bevestigd waarop je gemakkelijk zogenoemde ‘Moto Mods’ kunt plaatsen. Voor praktisch ieder doel heb je wel een Mod. Denk hierbij aan een extra batterypack voor wanneer je de accuduur wilt oprekken, een extra camera voor betere fotokwaliteit of een speaker voor betere audiokwaliteit. Deze Mods werken volgens het Plug & Play principe: geen installatie nodig maar direct aan de gang. De Mods variëren in prijs van ongeveer 40 voor een simpele batterypack tot aan ruim 200 euro voor een professionele camera-installatie.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones