Motorola bevestigt Android Nougat update voor Moto Z

Motorola bevestigt Android Nougat update voor Moto Z

Er waren aanwijzingen dat Motorola momenteel druk doende is om Android 7.0 Nougat uit te rollen naar de Motorola Moto Z en Moto Z Force. De Amerikaanse smartphonemaker bevestigt dat de update deze week wereldwijd wordt uitgerold. Nog even en ook wij mogen kunnen aan de slag met de nieuwste Android-versie.

Dat schrijft Motorola in een blog.

De Motorola Moto Z en Moto Z Force zijn de eerste smartphones buiten de Google Pixel en Pixel XL die Daydream ondersteunen. Dat is het platform om virtual reality toe te passen op mobiele apparaten. Daarmee heeft de fabrikant een certificaat in de wacht weten te slepen dat garant staat voor de ultieme VR-ervaring op een smartphone dankzij het hogeresolutiescherm, vloeiende graphics en ingebouwde sensoren. Hiervoor heb je wel Googles VR-bril Daydream View nodig. Deze is vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wordt wel binnenkort verwacht.

Naast het spelen van VR-games kun je met Android Nougat ook twee apps naast elkaar draaien op het scherm. Ook het notificatiecentrum is flink onder handen genomen. Zo worden berichten logischer weergegeven en kun je hier rechtstreeks reageren zonder eerst de bijbehorende app te openen. Ook is de energiebesparingsmodus Doze verbeterd: zo werkt hij voortaan ook als je toestel in je broekzak zit. Het is dus niet langer noodzakelijk dat je telefoon stil op tafel ligt voordat Doze zijn werk doet. Verder is de app-drawer verdwenen en de interface aangepast.

Motorola rolt deze week gefaseerd de nieuwste Android-versie uit naar de Motorola Moto Z en Moto Force. Dat betekent dat je hem binnen nu en enkele dagen tegemoet kunt zien.

Motorola Moto Z Daydream Ready

Specificaties Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z werd in juni gepresenteerd en ligt sinds half september bij ons in de winkels. Het high-end vlaggenschip komt met een 5.5 inch AMOLED-scherm met QHD-resolutie, 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, 4GB RAM, 32GB intern geheugen, 13 en 5 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie, PDAF en laser-autofocus, USB Type-C aansluiting, vingerafdruksensor en 2600 mAh batterij.

Naast deze geweldige specificaties heeft het vlaggenschip een modulair design. Zo is het mogelijk om externe accessoires of Moto Mods aan het toestel te koppelen. Er zijn modules voor onder meer een mini-beamer, camera, accu pack en speaker. Ook zul je het helaas zonder 3.5mm audio jack aansluiting moeten doen, net als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Om toch naar muziek of de radio te luisteren met oordopjes, maak je gebruik van de bijgeleverde USB Type-C naar 3.5mm audio jack-kabel.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones