‘Motorola Cedric komt standaard met Android Nougat’

‘Motorola Cedric komt standaard met Android Nougat’

Een onbekende smartphone van Motorola is opgedoken in de database van de Federal Communications Commission (FCC): de Motorola Cedric. Dit wordt de eerste smartphone van de Amerikaanse fabrikant die bij introductie op Android Nougat draait. Wat betreft de specs kunnen we een low-end tot midrange toestel verwachten.

Dat schrijft de welbekende beroepslekker en twitteraar Roland Quant. Hij spotte als eerste techjournalist in de database van de Amerikaanse test- en keuringsinstantie FCC.

In het door Quandt aangehaalde document van de FCC worden verschillende modelnummers genoemd voor de Motorola Cedric: XT1670, XT1671. XT1675 en XT1676. Verder weten we dat het toestel in tenminste twee verschillende uitvoeringen wordt uitgebracht, waarbij de hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit uiteenlopen.

Specificaties Motorola Cedric

De afmetingen van de Motorola Cedric zijn deels bekend. Volgens documenten van de FCC is het nog te verschijnen toestel 144 millimeter lang en 72 millimeter breed. De voorzijde is van hoek tot hoek 153 millimeter. Dat betekent dat we een telefoon met een scherm van rond de 5 inch mogen verwachten. De dikte is onbekend. Details over het display zoals de schermresolutie, schermtype en pixeldichtheid zijn onbekend, maar zullen wellicht de komende weken wel opduiken.

Onder de motorkap schuilt ten minste 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen. De tweede uitvoering heeft dezelfde hoeveelheid werkgeheugen, maar twee keer zo veel opslagcapaciteit. Oftewel 2GB RAM en 32GB ROM. Volgens Quandt wordt de Motorola Cedric aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 430, een octa-core processor met een kloksnelheid van 1.4GHz. Dat durft hij echter niet met zekerheid te zeggen. Deze processor vinden we onder meer terug in de Wileyfox Swift 2 Plus en Lenovo K6, de opvolger van de Lenovo K5.

Verder ondersteunt de Motorola Cedric twee simkaarten (dual-sim), heeft een verwijderbare 2800 mAh batterij en draait hij bij levering op Android 7.0 Nougat. Daarmee wordt het de eerste mobiele telefoon van Motorola die standaard op Android Nougat draait. Het is niet het eerste toestel met de nieuwste versie van Googles besturingssysteem: onlangs kregen de Motorola Moto Z en Moto Z Force een update naar Android Nougat.

Meer is er op dit moment niet bekend over de Motorola Cedric, wat hoogstwaarschijnlijk de werknaam is voor het toestel. Zo weten we niet eens of en wanneer het toestel naar ons land komt, maar daar is het ook nog erg vroeg voor. We houden de ontwikkelingen in ieder geval nauwlettend voor jullie in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones