Motorola Moto E (2016) krijgt Bluetooth certificering

Motorola Moto E (2016) krijgt Bluetooth certificering

Motorola werkt aan een nieuwe instaptelefoon: de Motorola Moto E (2016). De telefoon heeft zijn Bluetooth certificering ontvangen van Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), wat een sterke aanwijzing is dat het toestel op korte termijn wordt gelanceerd.

Over de Motorola Moto E

Motorola staat bekend om zijn degelijke smartphoneseries. Eén daarvan is de Moto G, die al weer stamt uit 2013. Het is een compacte en betaalbare smartphone met degelijke specificaties. Vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding een geliefd toestel bij de consument. De vierde generatie Motorola Moto G4 is sinds deze week verkrijgbaar in Nederland.

De Motorola Moto E is het budgetmodel dat de Amerikaanse smartphonemaker aanbiedt en werd medio 2014 op de markt gebracht. De specificaties zijn niet bepaald geweldig: zo heeft het toestel een 4.3 inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 200 dualcore-processor, 1GB RAM, 8GB intern geheugen en Android 4.4 (KitKat).

Motorola Moto E (2016)

Ondanks deze low-end specificaties weet Motorola hem toch aan de man te brengen en bracht vorig jaar zelfs een nieuw model uit. Er gaan al een tijdje geruchten de ronde dat de smartphoneproducent aan een opvolger van deze budgettelefoon werkt. Het toestel werd eerder al gespot in de database van GFXbench onder modelnummerXT1700 en XT1706.

Nu is er opnieuw een aanwijzing opgedoken dat deze mobiele telefoon daadwerkelijk bestaat. Hij heeft namelijk zijn Bluetooth certificering ontvangen van de Bluetooth SIG, een keuringsinstantie zijn alle mobiele apparaten met Bluetooth-verbinding controleert voordat ze op de Amerikaanse markt verkocht mogen worden. Volgens de paperassen krijgt heeft de telefoon beschikking over Bluetoothversie 4.0 (LE).

Specificaties Motorola Moto E (2016)

Hoewel de specificaties van de nieuwste Motorola Moto E (2016) officieel nog niet bekend zijn gemaakt, circuleren ze wel al een tijdje op het internet. Volgens het geruchtencircuit is en blijft het een instapmodel voor consumenten met een kleine portemonnee. Goede nieuws is dat de mobiele telefoon op vrijwel alle vlakken een upgrade heeft gekregen.

De Motorola Moto E (2016) heeft naar verluidt een 5 inch scherm met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de kap heeft Motorola een 1GHz 64-bit quadcore-processor van MediaTek geplaatst, samen met 2GB RAM en 16GB intern geheugen dat je met een geheugenkaartje verder kunt uitbreiden. De primaire camera heeft een resolutie van 8 megapixels, de camera aan de voorzijde 5 megapixels. Of de nieuwe Moto E (2016) 4G/LTE-banden ondersteunt net zoals zijn voorganger is niet bekend. Tot slot zou het toestel draaien op Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Over de prijs en mogelijke lanceerdatum is niets gelekt. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones