‘Motorola Moto G4 Play komt begin augustus en kost 160...

‘Motorola Moto G4 Play komt begin augustus en kost 160...

Het is nog altijd niet bekend wanneer de Motorola Moto G4 Play in Nederland verkrijgbaar is, maar we horen nu wel de eerste geluiden over de releasedatum en het prijskaartje. Het low-end budgettoestel krijgt naar verluidt een adviesprijs van ongeveer 160 euro. Begin augustus kunnen we hem in Europa verwelkomen.

Dat zegt althans de doorgaans goed geïnformeerde Roland Quandt.

Half mei deed Motorola een drietal nieuwe smartphones uit de doeken: de Motorola Moto G4, Motorola Moto G4 Plus en Motorola Moto G4 Play. De eerste twee modellen liggen sinds respectievelijk 7 en 14 juni in ons land in de schappen. Waar de Moto G4 Play blijft is nog altijd een raadsel. Bij de presentatie in mei wilde de Amerikaanse smartphonemaker niets kwijt over de releasedatum of de adviesprijs van dit toestel. We tasten dan ook volledig in het duister over deze zaken.

Twitteraar Roland Quandt echter niet. Hij meldt op zijn Twitter account dat de Motorola Moto G4 Play straks ongeveer 160 euro gaat kosten. Daarnaast zegt hij dat het budgettoestel begin augustus in Europa verschijnt. Dat zou betekenen dat we hem over drie weken daadwerkelijk te zien zouden krijgen. We zijn benieuwd in hoeverre zijn informatie klopt. Zodra het toestel in ons land verschijnt, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Motorola Moto G4-familie

Specificaties Motorola Moto G4 Play

De Motorola Moto G4 Play is het instapmodel van de Moto G4-lijn. Het toestel heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels en een pixeldichtheid van 294 ppi. Onder de motorkap heeft de smartphonefabrikant een Qualcomm Snapdragon 410 quadcore-processor geplaatst. Deze is geklokt op een maximale kloksnelheid van 1.2GHz. Deze gaat gepaard met de Adreno 306 GPU, 2GB RAM en 16GB intern geheugen. Met een microSD-kaart kun je het geheugen uitbreiden tot 128GB.

De primaire camera heeft een resolutie van 8 megapixels en een enkele LED-flits. Je schiet er eenvoudige foto’s mee. Slow Motion video’s opnemen is niet mogelijk. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera die voorzien is van display flash. Deze bevat geen groothoeklens. Om een leuke foto van je jezelf te schieten zul je dus de volledige lengte van je arm moeten gebruiken.

Een vingerafdrukscanner is vanzelfsprekend niet aanwezig. De batterij is met 2.800 mAh iets minder krachtig dan die van de Moto G4 en Moto G4 Plus. Net als de andere toestellen in de Moto G4-reeks draait de Moto G4 Play op de nieuwste Androidversie van Google: Android Marshmallow.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones