Motorola Moto G4 tóch geen update naar Android 8 Oreo

Motorola Moto G4 tóch geen update naar Android 8 Oreo

Er is iets vreemds aan de hand omtrent de geplande update naar Android 8 Oreo voor de Motorola Moto G4. Nadat Lenovo, het bedrijf achter het toestel, in een eerder stadium had aangekondigd het toestel te voorzien van de genoemde update, lijkt het er nu tóch niet van te komen. Diverse aanwijzingen doen ons dit vermoeden. Lees er alles over in dit artikel.

Het is nu ongeveer 18 maanden geleden dat Lenovo de Motorola Moto G4 aankondigde. Deze nieuwe collectie, bestaande uit drie toestellen, werd verkocht met de belofte dat het toestel zou worden geüpdatet naar Android 7 Nougat en Android 8 Oreo wanneer de tijd daar rijp voor zou zijn. Dit werd destijds vermeld in diverse reclame uitingen, waaronder enkele brochures en flyers. Zo viel destijds op de Indiase website van Amazon te lezen dat een update naar beide versies gegarandeerd zou zijn. De belofte voor een update naar Android 7 Nougat heeft Lenovo ingelost, het tweede gedeelte van de afspraak lijkt echter in het water te vallen. In diverse teksten is namelijk het gedeelte dat gaat over het update-beleid van de Moto G4 aangepast. Dit niet in de positieve manier.

Informatie aangepast

Dit zien we onder meer bij bovenstaande poster. Op de linkerposter zien we dat een update naar beide versies beloofd wordt. Op de rechter poster wordt enkel melding gemaakt van Android 7 Nougat, waar de telefoons nu ook op draaien. Vorige week schreven we al over het feit dat Lenovo niets communiceerde met betrekking tot een update voor de Moto G4. Dit werd destijds nog afgedaan als een stomme vergissing. De Indiase afdeling van Lenovo bevestigde op Twitter namelijk dat het toestel wél een update zou ontvangen. Deze tweet werd kort na publicatie echter weer verwijderd. Nu ook bovenstaande reclame uiting is aangepast doet het vermoeden rijzen dat er geen update in de pijplijn zit. Zeer spijtig aangezien de Motorola Moto G4 pas 18 maanden oud is.

‘Dit is misleiding’

Dit is ruim binnen de termijn van 24 maanden. Binnen deze periode heeft Lenovo beloofd toestellen te voorzien van een update. Enkele gebruikers op het populaire forum Reddit spreken dan ook schande van de huidige actie. Sommige gebruikers nemen zelfs de woorden ‘misleiding’ in de mond. Ergens zit daar ook wel wat in, al is het nog te voorbarig om conclusies te trekken. We zullen het eventjes af moeten wachten hoe het loopt.

Wat vinden jullie van de actie van Lenovo?

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones