Motorola Moto G5 Plus ontvangt november veiligheidsupdate

Motorola Moto G5 Plus ontvangt november veiligheidsupdate

Bezitters van de Motorola Moto G5 Plus opgelet. Jouw toestel staat op het punt de veiligheidspatch van november te ontvangen. Android 8 Oreo is helaas geen onderdeel van de software.

Dat meldt het bedrijf middels een persbericht.

Het is een veelgehoorde klacht met betrekking tot Android fabrikanten: het updatebeleid, of liever gezegd het gebrek aan updates. Afgelopen maand nog ontving Samsung fikse kritiek afkomstig van de Consumentenbond. De belangenorganisatie was immers van mening dat Samsung consumenten misleidde door ‘slechts’ 24 maanden aan softwareondersteuning te garanderen. De kritiek ging zelfs zo ver dat de Consumentenbond opriep om af te zien van aankoop van drie Samsung toestellen. Onder dit trio bevindt zich ook de Samsung Galaxy S7 (Edge), het vlaggenschip van vorige generatie. Een fabrikant die minstens even vaak op soortgelijke kritiek mag rekenen, is Motorola. Veel toestellen van de fabrikant draaien op verouderde software.

Ook Motorola gaat niet vrijuit

Voor de Motorola Moto G5 Plus is dat niet anders. De middenklasser met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding ontvangt vanaf vandaag namelijk de veiligheidsupdate van november. De meest recente versie van december wordt derhalve niet meegenomen. De update voegt geen verdere functionaliteiten toe, maar werkt enkel het veiligheidsniveau bij. Android 8 Oreo laat zodoende nog even op zich wachten. Het is bij ons nog onbekend hoe groot de update is, maar vermoedelijk ‘weegt’ hij rond de 150 MB. Het is verstandig om met een volle accu aan de update te beginnen en binnen hengelen gaat het veiligst via een Wi-Fi verbinding. Ook het maken van een grondige back-up is altijd een goede aanrader. De update rolt overigens gefaseerd uit. Dit houdt in dat het tot ongeveer twee weken kan duren vooraleer hij jouw toestel aandoet.

Motorola Moto G5S Plus

Over de Motorola Moto G5 Plus

Het is jammer dat Motorola, en dus eigenlijk moederbedrijf Lenovo, zijn zaakjes met betrekking tot software-updates niet op orde heeft. Aan de kwaliteit van de toestellen kan het immers niet liggen. Neem nou de Moto G5 Plus. Dit toestel is zonder twijfel één van de beste toestellen uit het middenklasse segment die je momenteel kunt halen. Hij is snel in het dagelijks gebruik, beschikt over een fraaie en robuuste behuizing van aluminium en is bovendien aan de voorzijde uitgerust met een vingerafdrukscanner. Ook maakt het toestel prima foto’s dankzij de groothoeklens. De selfie-camera is uitgerust met allerhande functionaliteiten waaronder een modus waardoor zelfportretten nóg fraaier ogen.

De Motorola Moto G5 Plus is verkrijgbaar in diverse kleuren tegen een adviesprijs van 239 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones