‘Motorola Moto M komt met Microsoft-apps’

Motorola Moto M

De Motorola Moto M draait weliswaar op Googles besturingssysteem Android, maar komt met een lading aan apps die afkomstig zijn van Microsoft. Daarmee zou de Moto M het eerste toestel in de Moto-reeks zijn die wordt uitgerust met bloatware.

Dat schrijft TechDroider op basis van anonieme bronnen.

Dat Lenovo, de eigenaar van Motorola Mobility, besluit om standaard een aantal applicaties van Microsoft op zijn toestellen te installeren, zal niet als een verrassing uit de lucht komen vallen. Vorige maand kondigde de Chinese smartphonemaker een samenwerking met Microsoft aan. Daarbij is afgesproken dat een aantal apps van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf vooraf op de toestellen van Lenovo worden geïnstalleerd. Dergelijke afspraken heeft Microsoft met tientallen bedrijven. Het gaat dan om apps als Office, OneDrive en Skype.

Sinds de aankondiging van de partnership heeft Lenovo diverse toestellen op de markt gebracht en geïntroduceerd. Denk onder meer aan de Motorola Moto Z, Motorola Moto Z Play en Lenovo K6. Van de eerste twee genoemde toestellen weten we dat ze niet vooraf met Microsoft-apps worden uitgerust, van de Lenovo K6-reeks is dat nog niet bekend.

Bloatware

Motorola heeft al jaren de reputatie dat het mobiele telefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding op de markt brengt. Eén van de aspecten die consumenten aanspreekt is de nagenoeg stock-Android ervaring die je krijgt. Dat houdt in dat de fabrikant geen ingrijpende skin over Googles besturingssysteem heeft gegooid en dat hij niet volstaat met bloatware. Dat laatste is een verzamelnaam voor alle applicaties die door een smartphonefabrikant of diens partner vooraf op een smartphone zijn geïnstalleerd.

In het geval van Motorola plaatst de smartphonemaker slechts drie verschillende apps vooraf op zijn toestellen: Connect, Migrate en Moto. Dat slokt niet alleen minder opslagruimte op, maar je zit ook niet met een lading applicaties die je niet kunt verwijderen. Allemaal voordelen dus. Het is dan ook de vraag of toekomstige klanten het fijn vinden dat ze met tal van Microsoft-apps ‘opgescheept’ worden.

Specificaties Motorola Moto M

De Motorola Moto M zagen we enkele weken geleden voor het eerst voorbijkomen in de database van GFXbench en via de Chinese test- en keuringsinstantie TENAA. Volgens deze bronnen belooft de Moto M een midrange smartphone te worden. Inmiddels zijn er nieuwe geruchten over de specs opgedoken en die lopen op sommige punten nogal uiteen in vergelijking met GFXbench.

Het toestel heeft volgens de laatste berichten een 5.5 inch scherm met een Full HD resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Eerder hoorden we geluiden over een 4.6 inch display. Onder de motorkap heeft Lenovo een MT6750 octa-core processor van MediaTek geplaatst. Deze is geklokt op een kloksnelheid van 1.9GHz, wat voor een midrange smartphone behoorlijk krachtig is. De chipset gaat gepaard met een Mali-T860 GPU, 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte dat al dan niet uitbreidbaar is met een microSD-kaart. Volgens eerdere berichten zou de Moto M 3GB RAM krijgen in plaats van 4GB.

Fotograferen en opnemen doe je met een 16 en 8 megapixelcamera. Ook horen we geluiden over een 3000 mAh batterij. Volgens GFXbench wordt de Moto M standaard geleverd met Android 6.0 Marshmallow. Waarschijnlijk krijgt hij in een later stadium een upgrade naar Android 7.0 Nougat.

Over de adviesprijs en de releasedatum tasten we nog in het duister. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones