‘Motorola Moto M krijgt vingerafdrukscanner’

‘Motorola Moto M krijgt vingerafdrukscanner’

Lenovo, eigenaar van Motorola Mobility, staat op het punt om een nieuwe smartphone uit het middensegment te lanceren: de Motorola Moto M. De vermeende specificaties van dit toestel zagen we enkele weken al opduiken via GFXbench. Nu wordt er gesuggereerd dat deze middenmoter een vingerafdruksensor krijgt aan de achterkant.

Motorola is weer helemaal op weg naar de top. Afgelopen jaar bracht het onder meer de Motorola Moto X Style, Moto X Play en nieuwe Moto G-serie op de markt. Ook dit jaar heeft de Amerikaanse smartphoneproducent al een batterijlading aan nieuwe toestellen gelanceerd. Denk onder meer aan de Motorola Moto G4, Moto Z en Moto Z Force. Binnenkort wordt daar de Moto Z Play hoogstwaarschijnlijk nog aan dit lijstje toegevoegd. Tot slot zagen we enkele weken geleden een aanwijzing opduiken dat de smartphonemaker mogelijk plannen heeft om de Moto X nieuw leven in te blazen.

Enkele weken geleden dook de naam Motorola Moto M uit het niets op. Daarna bleef het stil rondom dit midrange toestel. Nu wordt er volop gesuggereerd dat Lenovo plannen heeft om het toestel met een vingerafdrukscanner uit te rusten. Deze vinden we momenteel alleen terug bij de Motorola Moto G4 Plus en de Moto Z-modellen. De vingerafdruksensor is bij deze toestellen aan de voorzijde verwerkt, bij de Moto M slaat het bedrijf kennelijk een andere weg in. Zo meldt TechDroider dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant wordt geplaatst.

Deukje

Kenmerkend voor de smartphones van Motorola is het logo aan de achterkant. De letter –M van Moto staat niet simpelweg op de achterkant gedrukt zoals bij de concurrentie het geval is. In plaats daarvan heeft de smartphoneproducent een kleine ingedeukte cirkel waarin de letter is verwerkt. De high-end modellen als de Motorola Moto X Style hebben een metalen strip lopen waarin de camera en het logo zijn verwerkt.

De meeste fabrikanten die een vingerafdruksensor aan de achterkant verwerken, hebben een ronde sensor aan de achterkant geplaatst die aan het oppervlakte is te vinden. Lenovo slaat mogelijk een andere weg in: het iconische deukje wordt naar verluidt gebruikt om de sensor te plaatsen.

Specificaties Motorola Moto M’

De Motorola Moto M dook enkele weken geleden voor het eerst op in de database van GFXbench. Als deze informatie klopt, dan kunnen we later dit jaar een smartphone uit het middensegment verwachten. De Moto M heeft naar verluidt een 4,6 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap heeft Lenovo een MT6750 octa-core processor van MediaTek geplaatst. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 1.9GHz, wat voor een midrange smartphone behoorlijk krachtig is. De CPU wordt aangevuld met een Mali-T860 GPU van ARM, 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Foto’s en video’s schiet je met een 16 en 8 megapixelcamera. Hij wordt straks standaard geleverd met Android 6.0 (Marshmallow), maar waarschijnlijk krijgt hij in een later stadium een upgrade naar Android 7.0 (Nougat).

Prijs en beschikbaarheid

Wat de Motorola Moto M straks gaat kosten is onbekend. Ook over de mogelijke releasedatum hebben we nog niets gehoord. Telefoonabonnement.nl houdt de laatste ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones