Motorola Moto X (2016) duikt op in benchmarks

Motorola Moto X (2016) duikt op in benchmarks

In de database van de China Compulsory Certificate (CCC) en GFXbench is de Motorola XT1662 opgedoken, ook wel beter bekend onder de noemer Motorola Moto X (2016). Het belooft een krachtige telefoon uit het middensegment te worden. Maar veel belangrijker: het is het ultieme bewijs dat de Moto X-serie niet dood is verklaard.

Motorola heeft dit jaar al een groot aantal nieuwe telefoons aan zijn assortiment toegevoegd. De eerste lichting verscheen in mei: toen toonde de Amerikaanse smartphoneproducent de Motorola Moto G4, Motorola Moto G4 Plus en Motorola Moto G4 Play onthulde. De eerste twee modellen zijn inmiddels verkrijgbaar in ons land, de derde ligt naar verwachting eind augustus in de winkels. Ook in de budgetlijn zagen we vorige maand nog een nieuwkomer de revue passeren: de Motorola Moto E3. Tot slot heeft de fabrikant ook aan de bovenkant van de markt een tweetal nieuwe vlaggenschepen gepresenteerd: de Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force.

Maar hoe zit het met de Moto X? Vorig jaar onthulde de Motorola de Motorola Moto X Play en Motorola X Style. Sindsdien hebben we geen nieuwe toestellen in deze reeks voorbij zien komen. In mei hoorden we dat de Moto X dood was verklaard en dat de Moto Z zijn plaats zou innemen. Dit ‘overlijdensbericht’ was echter schromelijk overdreven. Motorola verklaarde dat het bedrijf geen plannen heeft om de Moto X uit zijn assortiment te schrappen en dat deze serie naast de Moto Z blijft voortbestaan. Beide reeksen bieden immers verschillende gebruikerservaringen en focussen zich ieder op hun eigen doelgroep.

Motorola Moto X (2016)

Maar zoals gezegd hebben we na de verschijning van de Motorola Moto X Play en Style geen nieuwe toestellen in deze serie gezien. Daar komt wellicht binnenkort verandering in. In de database van de China Compulsory Certificate (CCC) is namelijk de Motorola XT1662 of Motorola Moto X (2016) opgedoken, zo ontdekte TechDroider. Wellicht vraag je je af wat de CCC is. Simpel gezegd is dit een Chinese keuringsinstantie die een veiligheidscertificaat moet afgeven aan alle smartphones die in het land worden geïmporteerd. Vergelijkbaar met de CE-markering die we in Europa kennen.

Veel informatie geeft de database jammer genoeg over de specificaties van de Motorola Moto X (2016). Wat we in ieder geval weten is dat het een smartphone in het middensegment wordt die wordt aangestuurd door de Helio P10 (MT6755) van MediaTek. Deze processor zagen we al eerder voorbijkomen in de Sony Xperia XA en Sony Xperia XA Ultra. Verder weten we dat de accu New Turbo Charging ondersteunt.

De database van GFXbench geeft gelukkig meer details over het toestel. Volgens de benchmark krijgt de Motorola Moto X (2016) een 4.6 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Helio P10 CPU wordt hier bevestigd. Deze chipset bestaat uit acht rekenkernen en heeft een maximale kloksnelheid van 2.1GHz. Deze gaat gepaard met een Mali-T860 GPU, 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Verder is hij uitgerust met een 16 en 8 megapixelcamera en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow), naar verluidt een Google Play Edition. Dat houdt in dat de smartphone op stock-Android of Vanilla Android draait, een variant van Googles besturingssysteem die geen Android-schil of skin heeft zoals TouchWiz UI (Samsung) of EMUI (Huawei en Honor).

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones