Motorola Moto X Play ontvangt Android 7.1.1 Nougat update

Motorola Moto X Play ontvangt Android 7.1.1 Nougat update

Ben jij de trotse bezitter van een Motorola Moto X Play? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De update naar de nieuwste Android 7.1.1 Nougat staat namelijk voor jou klaar. In dit artikel lees je wat je van de update mag verwachten en hoe je hem ook op jouw toestel krijgt.

De Motorola Moto X Play stamt inmiddels alweer uit 2015 en het was nog maar de vraag of dit toestel ook voorzien zou worden van de nieuwste Android versie. Motorola, dat sinds enkele jaren onder de vleugels van Lenovo valt, deed lange tijd enigszins geheimzinnig op de vraag of het toestel voorzien zou worden van de laatste update. Aan deze onzekerheid komt vandaag een einde. Gebruikers van over de gehele wereld zagen namelijk een pop-up verschijnen waarin de update aangekondigd werd. Ook op het officiële forum van Motorola werd de update aangekondigd, waarvan onderstaand screenshot de getuige is. Wat mag je van de nieuwe update verwachten?

Wat brengt Android 7.1.1 Nougat?

In een eerder stadium kondigde Motorola al aan dat de X Play voorzien zou worden van Android 7.0. Deze versie wordt nu gepasseerd en jouw toestel wordt direct voorzien van 7.1.1 Nougat. In deze versie van Android kun je onder meer multi-screen mode toepassen, waardoor je verschillende vensters op jouw toestel kunt projecteren. Ook komt Android Doze beschikbaar op je telefoon. Met deze achtergrond-app bespaar je batterij doordat je toestel zich als het ware op non-actief zet, wanneer het scherm uitstaat. Ook moet het toestel niet aan de lader liggen. Doze is een heel handige functie, aangezien het simpelweg je batterij spaart waardoor je langer met je toestel kunt doen.

Notificaties heringedeeld

Ook bevat Android 7.1.1 Nougat een nieuwe manier van het bundelen van notificaties. Indien je bijvoorbeeld alle notificaties die iets met sociale media te maken hebben wil bundelen in één overzicht in je schermbalk, is dat mogelijk in de nieuwste Android versie. Zo blijft je scherm lekker overzichtelijk. De minst spannende functie, maar desalniettemin zeer belangrijke functie, is waarschijnlijk de introductie van een blauw-licht filter. In de nieuwste versie van Android zit een automatisch filter ingebouwd dat de hoeveelheid blauw licht die het scherm doorgeeft, beperkt. De update wordt wereldwijd uitgebracht en je ontvangt automatisch een melding zodra hij klaar staat voor jouw toestel. Ben je ietwat ongeduldig? Kijk dan in het instellingenmenu onder het kopje software-info bij bijwerken.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (14)
mees de roo schreef op 10 juli 2017 om 12:20

Inmiddels al weer een maand verder, en nog steeds niets ………
en dat al vanaf januari, lenovo bewijst zich weer eens als een uiterst onbetrouwbare partner.

klasie schreef op 22 juli 2017 om 17:59

Ze beloven al haast een half jaar de update, maar nog steeds niets.
Beloof dan ook niets.

jan schreef op 3 augustus 2017 om 09:00

3 aug. en nog steeds geen update. Artikel klopt dus niet

Niels schreef op 4 augustus 2017 om 00:58

Artikel klopt van geen kant, heb nog steeds geen update. Als je niks zeker weet maak er dan vooral geen artikel over!

Michel van 't Klaphek schreef op 4 augustus 2017 om 06:32

Hoi,
Wat de vertraging veroorzaakt is niet duidelijk, maar de update is aangekondigd op het officiële Motorola forum. Wij hebben momenteel ook geen aanvullende informatie met betrekking tot wanneer de update voor uw toestel beschikbaar wordt. Onder andere op Gathering of Tweakers is echter al melding gemaakt door Nederlandse gebruikers dat zij de update hebben ontvangen. De update van een toestel kan simpelweg soms niet direct plaatsvinden, daar het met diverse omstandigheden zoals providers en plaats van aankoop te maken heeft.

Met vriendelijke groet,

Michel

Adrocket schreef op 21 augustus 2017 om 21:49

21 augustus is het nu en nog steeds niets…ik denk dat ik het dan maar handmatig, zelf ga doen.

Ziggy schreef op 25 augustus 2017 om 19:09

@Adrocket: heb je tips? Want ik ben wel een beetje klaar met Lenovo/Motorola.
Heb specifiek de Moto X Play aangeschaft omdat ie op “near stock” software draait ervan uitgaande dat ie wel rap updates zou krijgen.
Android 8 is net uitgegeven en die van mij draait nog steeds op 6.0.1.
Android 7 is al een jaar uit!

Bouke schreef op 5 september 2017 om 18:45

Ik ben wel een tevreden Moto X play gebruiker en hoop dat de update snel komt.
Ik hou wel van verandering.

Ben schreef op 12 september 2017 om 23:47

Hoewel nog steeds een tevreden gebruiker, begint het uitblijven van de update toch wel irritant te worden. Met dit getreuzel maakt Motorola / Lenovo geen vrienden.

Reijndert schreef op 10 oktober 2017 om 19:00

Hoe zit dit nu? Wel of niet?

Michel van 't Klaphek schreef op 10 oktober 2017 om 19:06

Er is nog geen verdere informatie bekend. Nog steeds staat de update aangekondigd op het forum. Nederland lijkt de update nog niet te ontvangen.

Hans schreef op 11 november 2017 om 21:08

Ondertussen november en nog steeds geen update.

Marcel schreef op 17 november 2017 om 17:38

Vandaag eindelijk update voor Moto X Play naar Android 7.1.1 via Vodafone binnengekregen!

Marcel schreef op 22 november 2017 om 12:30

Sinds de update werkt Bluetooth niet meer goed. Ik krijg de Motorola niet meer gekoppeld in de auto.
Waardeloos!!

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones