Motorola Moto X Style ontvangt Android 7 Nougat update

Motorola Moto X Style ontvangt Android 7 Nougat update

Ben jij de eigenaar van een Motorola Moto X Style? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Jouw toestel ontvangt binnenkort namelijk de update naar Android 7 Nougat. In dit artikel lees je wat de update voor verbeteringen met zich mee brengt en waar je rekening mee moet houden tijdens het updaten.

Dat valt te lezen bij onze collega’s van Androidworld.

De Motorola Moto X Style stamt inmiddels uit 2015 en is in telefoon termen inmiddels dus behoorlijk oud. Het is daarom absoluut hartstikke netjes van Motorola dat zij ook hun oudere telefoons actief blijven ondersteunen op het gebied van software-updates. Android 7 Nougat is geen radicale update, maar bouwt eerder voort op het solide fundament dat Android 6 Marshmallow heeft gelegd. De verbeteringen zijn omvangrijk, daarom focussen wij ons op de grootste toevoegingen. Android 7 Nougat brengt onder meer een nieuwe manier van notificaties weergeven met zich mee, een multi-window modus en een verbeterde Doze app.

Wat brengt Android 7 Nougat teweeg?

Met Android 7 Nougat wordt het mogelijk om meer overzicht te creëren in het weergeven van notificaties. Je kunt nu namelijk notificaties bundelen onder een bepaald label. Krijg je bijvoorbeeld veel meldingen van Facebook, Instagram en Snapchat? Voeg deze meldingen toe aan de notificatiebundel ‘Sociaal’ en je krijgt alle notificaties netjes onder elkaar gerangschikt.  Daarnaast brengt Android 7 Nougat de multi-window modus met zich mee. Hierdoor wordt het mogelijk om verschillende vensters naast elkaar open te hebben staan. Zo kun je bijvoorbeeld blijven berichten sturen via WhatsApp terwijl je een YouTube video bekijkt. Tot slot brengt de nieuwe Android versie ook een verbeterde Doze-app met zich mee. Hierdoor kun je langer met je batterij doen, doordat de applicatie batterij bespaart waar hij kan.

Waar dien je rekening mee te houden?

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update voor jouw toestel klaar staat. Hij rolt immers OTA uit, dit staat voor Over The Air. Mocht je echt ongeduldig zijn kun je ook zelf controleren of jouw telefoon er al klaar voor is. Kijk hiervoor in het instellingenmenu onder het kopje ‘Over deze telefoon’ bij de optie ‘Software bijwerken’. Denk eraan dat het updaten even kan duren en je toestel meerdere keren opnieuw gaat opstarten. Zorg daarom voor ten minste een halfvolle accu of laat hem aan de oplader liggen. Maak ook altijd een back-up van je kostbare gegevens, mocht het updaten onverhoopt mis gaan.

Motorola Moto X Style

 

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones