‘Motorola Moto X4 krijgt modulaire accessoires’

Motorola Moto X4

De Motorola Moto X4 zagen we afgelopen weekend voor het eerst voorbijkomen. Gisteren lieten we deze aan jullie zien. Inmiddels zijn we 24 uur verder en is er nieuwe informatie boven tafel gekomen rondom de nieuwe high-end lijn. Volgens Evan Blass, op Twitter bekend onder de naam @evleaks, krijgen de smartphones modulaire accessoires.

Het principe van modulaire accessoires is eenvoudig: met hulpstukken die je afzonderlijk kunt kopen en aan je smartphone koppelt, is het mogelijk om bepaalde facetten van je toestel te verbeteren. De enige mobiele telefoon die hier momenteel gebruik van maakt is de LG G5. Zo geeft de LG 360 Cam module het toestel een 360 graden camera, kun je de smartphone als virtual reality bril gebruiken met de LG 360 VR en geef je de audio een boost met de Hi-Fi Plus module.

Backplates

De nog te verschijnen Motorola Moto X4 krijgt een vergelijkbaar principe, zij het dat deze net even iets anders werkt dan op de LG G5. Is het bij de LG G5 mogelijk om sommige modules via de onderkant in het toestel te schuiven, de Moto X4 werkt met zogeheten backplates die je via de achterkant op de smartphone plaatst.

In zijn artikel op venturebeat noemt Evan Blass verschillende soorten backplates en toepassingen. Zo is het volgens hem mogelijk om een extra accu op de Moto X4 te plaatsen, een pico projector, stereo speakers, een cameragrip met flitser en optische zoom, en een beschermhoes met daarin een groothoeklens.

Deze backplates worden met behulp van magneten aan de achterzijde van de Moto X4 geplaatst. Dan is ook meteen duidelijk waar de twee rijen  aan puntjes voor dienen.

Motorola Moto X4

Specificaties Motorola Moto X4

Tevens noemt Evan Blass in zijn artikel de belangrijkste specificaties van de Motorola Moto X4. Volgens de geruchten die momenteel de ronde gaan op internet verschijnen er twee verschillende uitvoeringen: de Motorola Vertex en Motorola Vector Thin. De zilvergrijze variant is de Motorla Vertex (instapmodel), de zwarte gaat door het leven als de Motorola Vector Thin en wordt het nieuwe vlaggenschip. Beide toestellen krijgen een 5.5 inch AMOLED-display, de Vertex krijgt echter een FHD-resolutie (1920 bij 1080 pixels) en de Vector Thin QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Het instapmodel krijgt een Qualcomm Snapdragon 625 octacore-processor. De Vector Thin krijgt de krachtigere Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor die geklokt is op 2GHz. De Vertex krijgt 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen, maar volgens Blass komt er ook een variant met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. De Vector Thin krijgt 3GB of 4GB aan werkgeheugen en standaard 32GB intern geheugen. De batterij van de Vertex heeft een capaciteit van 2.600 mAh. De accu van de Vector Thin is met 3.500 mAh een stuk krachtiger.

Ook de camera verschilt per toestel. De Vector Thin krijgt naar verluidt een 16 megapixelcamera met laser-autofocus en Phase Detection Autofocus, (PDAF). De Vertex daarentegen moet genoegen nemen met een 13 megapixelcamera met autofocus en optische beeldstabilisatie (OIS).

Over de prijs en lanceerdatum kunnen we op dit moment nog geen zinnig woord zeggen. Volgens de geruchten houdt Motorola op woensdag 24 augustus een evenement waar het de Moto X4 uit de doeken doet. Aangezien de uitnodigingen nog niet verzonden zijn, nemen we dit bericht voorlopig nog maar even met een korreltje zout. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones