‘Motorola Moto Z krijgt 5G door Moto Mod’

‘Motorola Moto Z krijgt 5G door Moto Mod’

De Motorola Moto Z is een toekomstbestendige telefoon door zijn modulaire design. Hierdoor is het mogelijk om de nieuwste technieken aan het toestel te voegen. Zo is het niet ondenkbaar dat de Moto Z één van de eerste toestellen wordt die 5G ondersteunt.

Dat zegt John Touvannas, senior director van product management bij Motorola, tegen de pers op een persconferentie, zo meldt PCmag die aanwezig op de persbijeenkomst in Chicago.

Door zijn modulaire ontwerp kunnen er snel en eenvoudig allerlei accessoires of Moto Mods aan de Motorola Moto Z gekoppeld worden. Zo zijn de Moto Power Pack, JBL SoundBoost en Hasselblad True Zoom al enige tijd verkrijgbaar. Deze week werden er twee Moto Mods aangekondigd: de Mophie Juice Pack en Incipio Car Dock. Aymar de Lencquesaing, CEO van Motorola, meldde deze week dat de vlaggenschip van het bedrijf in de toekomst mogelijk ook Google Tango Augemented Reality gaat ondersteunen door middel van een Moto Mod.

Motorola heeft nog veel meer ons in petto. Na afloop van de persconferentie vertelde product manager John Touvannas dat hij nog veel meer toepassingen voor ogen heeft. Zo noemde hij onder meer een e-ink display, babyfoon en 5G-modem. Dit soort toevoegingen kunnen we volgens hem in de toekomst verwachten. Daarin schuilt volgens de topman ook de kracht van de Moto Z:

“Without having to wait for the next-gen phone that can bring the next technology or capability, we can get to that quicker through the mod.”

Moto Mods

5G

Met name de 5G-toepassing klinkt erg interessant. Het betekent om te beginnen dat je geen peperdure nieuwe smartphone hoeft aan te schaffen om met de vijfde generatie mobiel internet aan de slag te kunnen. Maar hoe werkt het dan?

Moto Mods kunnen met alle belangrijke componenten van de Moto Z communiceren, waaronder de USB 3.1 aansluiting. Deze techniek is snel genoeg om data met 5G snelheden te lezen en verwerken. Een concreet voorbeeld is een 5G-radio. Medio 2017 starten Motorola en Verizon, een grote Amerikaanse telecomprovider, een proef met 5G.

In ons land zijn we al verder. In Noord-Groningen wordt nu al volop geëxperimenteerd met 5G-technologie. KPN, Vodafone, het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen, Agentschap Telecom, Huawei, TNO, Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en SURF proberen zo veel mogelijk toepassingen te bedenken waarvoor 5G ingezet kan worden. Je kunt dan denken aan zelfrijdende auto’s, maar ook om ouderen langer zelfstandig te laten wonen. De deelnemers verwachten dat we in 2020 een landelijk dekkend netwerk hebben in ons land.

Nieuwe Moto Mods

Tot slot meldde Motorola op de persconferentie dat het vanaf volgend jaar ieder kwartaal vier nieuwe Moto Mods wil lanceren. De eerste vier nieuwe modulaire accessoires kunnen we in het derde kwartaal van 2017 verwachten.

Specificaties Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z heeft een 5.5 inch AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie (2560 bij 1440 pixels) en een pixeldichtheid van 535 ppi. Onder de motorkap vinden we een 2.2GHz krachtige Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor met Adreno 530 GPU, 4GB RAM en 32GB intern geheugen. De opslagcapaciteit is eventueel met microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 megapixels en is voorzien van laser-autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en dual-tone LED-flitser. Voorop heeft de fabrikant een 5 megapixelcamera geplaatst. De Motorola Moto Z heeft geen 3.5mm audio jack heeft om een koptelefoon aan te sluiten. Om toch naar je favoriete muziek te kunnen luisteren met oordopjes maak je gebruik van de USB Type-C naar 3.5mm audio jack-kabeltje dat je standaard meegeleverd krijgt van Motorola. Wellicht dat er in de toekomst een Moto Mod wordt uitgebracht die wel een dergelijke muziekaansluiting heeft.

Tevens beschikt het vlaggenschip over USB Type-C aansluiting en vingerafdruksensor. Verder heeft hij een 2600 mAh batterij en draait hij dankzij een update op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem: Android 7.0 Nougat. De Motorola Moto Z gaat momenteel voor 625 euro over de toonbank.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones