8 december 2014 door in Motorola.

Nexus 6Het lijkt erop dat Motorola volgend voorjaar wat moois presenteert. Volgens geruchten werkt de fabrikant aan een variant op de Nexus 6. Deze zou een 64-bit Snapdragon 810-processor hebben en een lekker flink beeldscherm. Het gerucht is afkomstig van Droidforums. Eerder dit jaar werd de fabrikant opgekocht door de Chinese fabrikant Lenovo.

Specificaties

Het toestel verschilt, zoals de titel van dit stuk doet vermoeden, niet veel van de Nexus 6. Zo blijft het design hetzelfde en wordt ook de grootte van het beeldscherm gedeeld: 5,9 inch. We praten over een AMOLED-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels.

Ook zit er een flinke accu van 4000 mAh in: dat is groter dan die van de Nexus 6. Die heeft er een van 3220 mAh. Het nieuwe toestel draait op een Snapdragon 810-processor en krijgt 4 GB aan werkgeheugen mee.

Waar, wanneer?

Volgend jaar zou de telefoon aan het grote publiek getoond moeten worden. Er is niet bekend op welke markten de telefoon allemaal verschijnt en of hij dus überhaupt in Europa verschijnt. Van de Nexus 6 weten we dat wél. Deze komt vrijdag 12 december uit.

We weten echter nog niet wanneer hij over de Nederlandse toonbanken zal rollen. Dat zou begin deze maand zijn, maar door een bug op het Vodafone-netwerk zouden Vodafone-klanten niet met de Nexus 6 kunnen sms’en.

Overname

Sinds een paar weken is Motorola volledig in handen van Lenovo. Laatstgenoemde legde er 2,91 miljard dollar voor neer. Met de overname is Lenovo de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld volgens onderzoeksbureau IDC.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones