Motorola Moto G4
17 juni 2016 door in Motorola.

Motorola heeft net vijf nieuwe smartphones onthuld en is nu al weer druk doende met een volgend toestel. In de database van Geekbench is een mobiele telefoon opgedoken die momenteel bekend staat als de Motorola XT1635. Het lijkt erop dat de Amerikaanse smartphonemaker zich ditmaal richt op de consument die op zoek is naar een nieuwe middenmoter.

Motorola is maar een druk baasje. Precies een maand geleden bracht de fabrikant de eerste reeks nieuwe smartphones op de markt: de Motorola Moto G4, Moto G4 Plus en Moto G4 Play. De eerste twee zijn inmiddels in ons land te koop en richten zich op de bovenkant van de smartphonemarkt, de laatste op het middensegment. Alsof dat nog niet genoeg is onthulde het bedrijf op Lenovo World Tech nog eens twee premium toestellen: de Motorola Moto Z en Moto Z Force. Deze worden pas in september verwacht.

Motorola heeft echter meer voor ons in petto. Roland Quandt –de man die eerder primeurs meldde voor onder meer Winfuture en Mobilegeeks– heeft in de database van Geekbench een onbekende midrange smartphone van Motorola gespot. Is dit mogelijk de Moto Z Play, waarvan men eerder verwachtte dat deze tijdens Lenovo Tech World onthuld zou worden? De toekomst zal het uitwijzen. Voorlopig moeten we genoegen nemen met de geringe hoeveelheid specs die de database vermeldt.

Motorola Moto G4-familie

Specificaties Motorola XT1635

Om te beginnen draagt de smartphone de productcode Motorola XT1635. Onder de motorkap wordt het toestel aangestuurd door een msm8953, oftewel de Qualcomm Snapdragon 625. Het betreft een octacore-processor die geklokt is op 2GHz. Samen met 3GB aan werkgeheugen doet de CPU zijn werk. Verder weten we dat de XT1635 op Android 6.0.1 (Marshmallow) draait, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Verder behaalt het toestel een single-core score van 884 punten en een multi-core score van 4.464 punten.

Als we naar de specificaties kijken lijkt de Motorola XT1635 zich te bevinden tussen de Moto G4 en Moto Z. Oftewel een solide middenmoter, een die zich waarschijnlijk aan de bovenkant van het midrange segment begeeft. Mogelijk dat deze telefoon straks door het leven gaat als de Moto Z Play, de opvolger van de Moto X Play die vorig jaar augustus door Motorola werd onthuld samen met zijn high-end broer de Moto X Style.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en lanceringsdatum kunnen we op dit moment alleen maar gissen. Maar Telefoonabonnement.nl houdt de ontwikkelingen van deze smartphone nauwlettend in de gaten. Dus mochten we hem in de nabije toekomst aantreffen, dan lees je dat uiteraard op onze website.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones