Mysterieuze Meizu Pro 7 wordt 25 juli onthult

Mysterieuze Meizu Pro 7 wordt 25 juli onthult

Er zijn weinig vlaggenschepen waarvan de smartphone wereld niet precies weet wat de krachtbron is. De Meizu Pro 7 is er in ieder geval een van. Het vlaggenschip zou de eerste MediaTek Helio X30 aangedreven smartphone worden. We gaan het over een week zien.

De Meizu Pro 7 is misschien wel de meest mysterieuze smartphone van dit moment. Verschillende lekken tonen een tweede scherm achterop het toestel alleen weet niemand nog wat daarvan precies de bedoeling is. Ook de krachtbron van het toestel is onbekend. Men vermoed een MediaTek Helio X30 en er zijn ook geruchten over de Exynos 8895 van Samsung. Misschien zelfs beide aangezien er ook een Meizu Pro 7 Plus/Pro wordt verwacht.

Meizu Pro 7 lancering op 25 juli

Via Weibo zien we de uitnodigingen voorbij komen van de Meizu lancering van het mysterieuze vlaggenschip. De uitnodiging bevestigd wat wij al wisten, het vlaggenschip wordt namelijk uitgerust met een bijzondere dual camera opstelling met daar onder een notificatie scherm / tweede scherm. Je kunt de telefoon al zien op verschillende webwinkels. Men verwacht indrukwekkende specificaties.

Meizu Pro 7 uitnodiging

De Meizu Pro 7 heeft namelijk een 5,2 inch Full HD beeldscherm dat resulteert in 424 ppi pixeldichtheid. Een fonkel nieuwe MediaTek Helio X30 processor is waarschijnlijk de krachtbron. De deca core processor van MediaTek heeft tien kernen in de volgende verdeling: twee 2,8 GHz Cortex A73 kernen met vier 2,3 GHz Cortex A53 en vier 2,0 GHz Cortex A53 kernen. Het is daarnaast ook nog eens de eerste 10nm processor van MediaTek en we verwachten een serieus alternatief voor de Snapdragon 835 van Qualcomm. De ontwikkeling van de Helio X30 ging echter niet zoals gehoopt en het is dan ook de vraag of de SoC in voldoende mate beschikbaar is. Het alternatief zou de super snelle Exynos 8895 processor zijn van Samsung. Daarmee wordt de Meizu Pro misschien nog wel sneller dan Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschepen. Het toestel krijgt waarschijnlijk 6 GB aan werkgeheugen met 64 GB aan opslag.

Meizu Pro 7 uitnodiging

Tweede scherm

Wat precies de functies van het tweede scherm zijn, dat is nog niet bekend. Volgens de een is het alleen een notificatie scherm dat niet oplicht zoals een goede e-reader. Andere geruchten suggereren een volledig functioneel 2 inch full color beeldscherm. Een tweede scherm is niet uniek. We zagen het concept bij de LG V20 en ook de HTC U Ultra. De vlaggenschepen hebben een tweede scherm voor notificaties boven het primaire beeldscherm. Een nadeel blijft natuurlijk dat je geen meldingen ziet als je de telefoon op het beeldscherm neerlegt. Iets dat veel mensen doen. TIP: de HTC U Ultra met AI assistent kun je op dit moment al voor 499 euro oppikken.

YotafoneIn Rusland hebben ze dat opgelost met de Yotaphone. Een smartphone met een volwaardig e-reader beeldscherm aan de achterkant. De Chinese fabrikant vond het blijkbaar zonde om de volledige achterkant in te nemen. Dus Meizu lanceert een toestel met een 2 inch beeldscherm aan de achterkant.

Meizu Pro 7 met Exynos 8895 SoC

Verschillende geruchten noemen ook de snelle 10nm Exynos 8895 processor uit de schuur van Samsung als de mogelijke aandrijfkracht van de Meizu Pro 7. Er zijn daarover enkele theorieën. De een vermoed dat de Chinese fabrikant een premium Pro of Plus versie van het toestel lanceert met daarin de nieuwste Exynos processor. Andere vermoeden dat het MediaTek niet lukt om de Helio X30 processor op tijd gereed te hebben. Vandaar dat Meizu over moet stappen op de processor van Samsung. Iets dat de fabrikant overigens al eerder deed.

Kortom vraagtekens alom over de specificaties en features van het nieuw Meizu vlaggenschip. Over dik een week zien we precies wat de Meizu Pro 7 te bieden heeft en worden alle het mysterie ontrafeld. Geniet van de Pro 7 beelden.

Meizu Pro 7 Meizu Pro 7 render Meizu Pro 7 uitnodiging

Meizu Pro 7

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones