Naam Nokia verandert naar ‘Nokia by Microsoft’

NokiaEr lijkt een naamswijziging op handen te zijn bij het Finse telecomconcern Nokia. Op een uitgelekte render van wat de Nokia Lumia 830 zou moeten zijn is het ‘Nokia by Microsoft’-logo te zien. Dat zou erop wijzen dat Microsoft daadwerkelijk van plan is om de naam van het bedrijf te veranderen. Microsoft zou een licentie hebben genomen om de nieuwe Nokia-merknaam te mogen gebruiken.

Nokia Lumia 830

Dit blijkt uit beelden die werden geplaatst op een Chinees social network, Baidu, zo merkte GSMArena op. Het zou gaan om de opvolger van de Nokia Lumia 820. Het toestel ziet er wat strakker uit dan zijn voorganger en heeft een duidelijk zichtbare ‘PureView-camera’ op de achterkant van 13.0 megapixel, vergelijkbaar met andere high-endtoestellen.

Nokia by Microsoft

Microsoft

De Lumia 830 zoals die op de foto’s is gezien lijkt erg op de Lumia’s die door Nokia zijn gemaakt. Er lijkt dus weinig te veranderen sinds de overname van Microsoft van het Finse merk. Toch wil de telecomgigant wel degelijk zijn stempel drukken op de telefoons, en lijkt dat via de naamswijziging te doen. Zo laat het bedrijf duidelijk merken dat Nokia niet meer los te zien is van Microsoft, een compleet andere aanpak dan bijvoorbeeld Google er op nahoudt bij zusterorganisaties.

Ondanks de naamwijziging op de achterkant van het toestel lijkt het erop dat de telefoon gewoon als merknaam ‘Nokia’ zal heten en als submerk ‘Lumia’. Dit wordt ook verwacht voor de komende Nokia Lumia-tablets. Ook zal de telefoon op Windows Phone draaien. Twitteraar evleaks maakte onlangs nog bekend dat Nokia bezig is met een Lumia-telefoon die Android als besturingssysteem zal krijgen. Dat lijkt echter niet te gelden voor de Lumia 830.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones