Namen Nexus 5X en Nexus 6P lijken bevestigd

LG en Huawei zullen voor de volgende generatie Nexus telefoon gaan zorgen. LG maakt daarvan een opvolger van het 5 inch model, de Nexus 5, waar Huawei zich mag richten op de opvolger van de 5,9 inch Nexus 6. Het leek erop dat de dezelfde namen mee zouden krijgen, maar de laatste week duiken er geruchten op dat de naam toch wat anders zou zijn. Zo nu ook weer, nu foto’s van de verpakkingsdozen online zijn geplaatst.

Verpakking verraadt naam

Dit jaar zal Google kiezen voor twee nieuwe Nexus smartphones, waar dat de afgelopen jaren nog maar eentje per jaar was. Deze zullen waarschijnlijk de Nexus 5X en de Nexus 6P genoemd worden. Dit blijkt ook maar weer aan de verpakkingen waar AndroidPolice dan hand op heeft weten te leggen. Op de doos is duidelijk de zien dat er een grote X staat, met daarbij ook de naam Nexus en 5X zelf. De P is wellicht wat lastiger te zien, maar ook daar staat 6P aan de zijkant van de verpakking. We kunnen dus verwachten dat de nieuwe Nexus toestellen de naam Nexus 5X en Nexus 6P zullen krijgen.

Nexus 5X

LG zou de Nexus 5X uitrusten met een 5,2 inch Full HD scherm. Het toestel wordt daarnaast verwacht met een hexa-core processor (Snapdragon 808?), 3 GB RAM en een 12,3 megapixel camera. Voor het opslaggeheugen is er de keuze uit 16 en 32 GB. De Nexus 5X zou de goedkoopste van de twee toestellen worden.

nexus5x-doos

Nexus 6P

De Nexus 6P zal gemaakt worden door Huawei, en zal de krachtigere versie zijn (wellicht dat de P voor ‘Performance’ staat?). Dit toestel krijgt een scherm van 5,7 inch met een QHD resolutie, een octa-core Snapdragon 810 processor en 3 GB RAM. Wat betreft het opslaggeheugen, zou de Nexus 6P verkrijgbaar zijn in 32, 64 of 128 GB.

nexus6p-doos

Op 29 september zullen beide toestellen waarschijnlijk officieel onthuld worden. Op die dag is er namelijk een evenement van Google. Deze dag werd eerder ook al genoemd voor de onthulling dag voor de nieuwe Nexus toestellen, dus de kans is groot dat we over een week beide toestellen al kennen.

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones