Nederlandse beltarieven hoger dan in de rest van Europa

Neelie-kroes-150x150Wat kost een minuut bellen nu eigenlijk? En wat zijn de kosten in verhouding met andere Europese landen. Wij denken hier eigenlijk nauwelijks over na. Je sluit toch een abonnement af en daar betaal je een maandelijks bedrag voor. Wij betalen veel meer dan de rest van Europa. Eén belminuut kost in Nederland 7 keer meer dan in een land als Litouwen.

De Europese Commissie heeft de tarieven van alle Europese landen op een rijtje gezet en deze afgelopen dinsdag gemeldt. Ons tarief voor een minuut bellen met je mobiele telefoon kost 14,7 cent en is hiermee het hoogst in Europa. Litouwen is met 1,9 cent per minuut het goedkoopst.

Kwaliteit van bellen is overal gelijk

Het gemiddelde beltarief in Europa is 9,1 cent per minuut. Dit is dus ruim 5 cent per minuut minder dan bij ons. Waar dit grote verschil precies in zit is nog onduidelijk. De kwaliteit van het belsignaal is overal hetzelfde.

Europese Unie

Neelie Kroes vindt het essentieel dat de EU snel begint met het opstarten van een gezamelijke telecommarkt. De cijfers en verschillen in beltarieven laten goed zien dat dit niet de manier is waarop een eenheid zou moeten functioneren. De grote verschillen in kosten tussen de 28 landen zijn onverklaarbaar en zouden in de Europese Unie overal gelijk moeten zijn.

Wil je niet te veel betalen voor je telefoon abonnement? Vergelijk hier de beste aanbiedingen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones