Nextbit Robin telefoon richt zich op cloudopslag

Nextbit Robin telefoon richt zich op cloudopslag

Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone, zeker in een land als Nederland. Hoewel er een aantal, en met name twee (Apple en Samsung), bedrijven zijn die de markt domineren, zijn er nog genoeg andere spelers op de markt. En er blijven maar nieuwe spelers komen. Al deze fabrikanten proberen zichzelf natuurlijk op een bepaalde manier te onderscheiden. Denk aan het design, de prijs, de prestaties of iets heel anders. Tot dusver was er echter nog niet echt een telefoon fabrikant die zich richt op de cloud, hoewel dat toch steeds meer een dingetje wordt. Maar de cloudopslag telefoon gaat wel komen.

Nextbit Robin

Het bedrijf Nextbit gaat met een eerste smartphone op de markt komen: de Robin. Deze wordt momenteel door middel van een Kickstarter project gefinancierd. De telefoon zelf, de Robin, ziet er uit als een unieke telefoon met een ogenschijnlijk slimme en innovatieve software. Bovendien lijkt de prijs heel erg prima te worden.

Allereerst wat meer over het bedrijf Nextbit zelf. Het is namelijk niet zomaar opgezet door een paar mensen die een idee hadden. Er zitten daadwerkelijk mensen achter die verstand van zaken hebben. Zo is de huidige CEO, Tom Moss, een voormalig leidinggevende van het Android team van Google en bovendien een bestuurslid van Cyanogen. Dan is er de CTO, Mike Chan, die als ingenieur aan Android werkte, en is het hoofd van de design afdeling Scott Croyle, bekend van de ontwerpen van de HTC One M7 en M8.

nextbit-robin-kleur

De eerste smartphone die het bedrijf uit zal brengen, de Nextbit Robin, pakt een probleem wat anders aan dan alle andere fabrikanten dat doen. Namelijk het probleem van de opslagcapaciteit. De telefoon die het bedrijf uit zal brengen, zal over 32 GB fysiek ingebouwde ROM beschikken. Echter is het mogelijk om maar liefst 100 GB in de cloud op te slaan. Hiermee heb je dus meteen ontzettend veel opslagcapaciteit.

Zo werkt de cloudopslag

De bestanden die je op je smartphone hebt staan (denk aan foto’s, muziek, video’s en applicaties), heb je nooit allemaal op hetzelfde moment nodig. Zodra de Nextbit Robin dus merkt dat je aan het limiet van 32 GB komt te zitten, dan verwijdert het bepaalde data.

Het verwijderen is echter wat anders dan als je iets verwijderd op je Apple of Samsung telefoon. Als je data verwijderd wordt op je Nextbit Robin, dan wordt het eigenlijk naar de cloud geplaatst. Hierbij wordt alles onthouden, de data die het nodig heeft om te functioneren, maar bijvoorbeeld ook de instellingen die je ingesteld had. Hierdoor kan je dus makkelijk verwijderde dingen van de cloud halen, zonder dat het echt verwijderd wordt.

Robin wordt ook steeds slimmer naarmate je je telefoon vaker gebruikt. Als je bijvoorbeeld een bepaalde applicatie vaak opent, dan zal deze niet naar de cloud geplaatst worden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor foto’s of video’s die je vaak bekijkt. Hierdoor zouden de gebruikers van Robin het hele opslagcapaciteit verhaal kunnen vergeten, en lekker hun telefoon gebruiken.

Datagebruik van de Nextbit Robin

Het grote voordeel van de Nextbit Robin is dus dat je toegang krijgt tot veel meer opslag. Die 100 GB cloudopslag die genoemd werd, is de beginopslag waarmee Nextbit de Robin op de markt brengt. Waarschijnlijk zal dit nog wel gaan stijgen, voor een meerprijs, mocht daar vraag naar blijken te zijn (en als het goed lijkt te werken).

nextbit-data

Dan is er ook een nadeel, en misschien ook wel het punt waarom andere fabrikanten het nog niet op deze manier hebben willen aanpakken. Het up- en downloaden van je data van en naar de cloud kost natuurlijk ook data van je databundel. Nextbit zegt zoveel mogelijk gebruik te maken van een WiFi connectie, maar als die er niet is, en je hebt wel iets nodig, is het vervelend als het veel datagebruik van je bundel kost, of dat het niet kan omdat je databundel niet toereikend genoeg is. Het is momenteel niet duidelijk hoeveel data de Robin zou gebruiken, maar theoretisch gezien ligt daar wel het grote probleem.
Het is echter wel zo dat de databundels steeds groter worden, en wellicht over een aantal jaar naar onbeperkt toe zullen gaan. Dan is een oplossing zoals de Nextbit Robin wel ideaal natuurlijk.

Nextbit Robin kopen en specificaties

Het is momenteel nog niet mogelijk om een Nextbit telefoon te kopen in de winkels. De release is momenteel gepland voor het eerste kwartaal van 2016. Het is mogelijk om de Robin te pre-orderen, dat kan via de Kickstarter pagina. De eerste 1000 toestellen werden verkocht voor een prijs van $299, waar je hem nu voor $50 meer kan bestellen. Volgend jaar zal de prijs stijgen naar $399.

nextbit-robin-smartphone

De specificaties van de Nextbit Robin zijn ook prima te noemen. Wat betreft de opslag, zal er naast 32 GB ROM en 100 GB cloudopslag ook 3 GB RAM op het toestel zitten. De processor is een Snapdragon 808, die verstopt zit onder het 5,2 inch Full HD scherm. Verder zit er een 13 megapixel camera aan de achterkant van het toestel, en een 5 megapixel camera aan de voorkant. De batterij heeft een capaciteit van 2680 mAh, en de Nextbit Robin draait op Android. Welke versie van Android het wordt, is nog niet helemaal bekend, Lollipop of Marshmallow.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones