nexus-5x
29 september 2015 door in LG.

De Nexus 5X is vandaag officieel aangekondigd door Google, in samenwerking met LG. Net als twee jaar geleden, toen LG de LG Nexus 5 maakte voor Google. Over de Nexus 5X was al een hoop te vinden, en de presentatie was dus eigenlijk ook geen verassing. We zouden zelfs kunnen stellen dat de Nexus 5X (en Nexus 6P) het slechts bewaarde geheim is van Google.

LG Nexus 5X specificaties

Zoals alle Nexus toestellen die uitgebracht worden, beschikt de LG Nexus 5X over de nieuwste versie van Android. De Nexus 5X wordt vanuit de doos geleverd met Android 6.0 Marshmallow.
Het toestel beschikt over een 5,2 inch IPS LCD scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Hierdoor heeft het scherm een pixeldichtheid van 424 ppi. Gorilla Glass 3 van Corning beschermt het scherm tegen krasjes.

Als processor hebben Google en LG de Nexus 5X een Snapdragon 808 hexa-core processor meegegeven en 2 GB RAM. De interne opslag is beperkt tot 16 of 32 GB, welke helaas niet uitbreidbaar is met een microsd kaart. Op de achterkant van de Nexus 5X vinden we een 12,3 megapixel camera met de infrarood laser autofocus van LG, de voorkant wordt voorzien van een 5 megapixel camera. De Nexus 5X krijgt een batterijcapaciteit van 2700 mAh. Daarnaast is er op de achterkant van het toestel nog een vingerafdrukscanner te vinden.

LG Nexus 5X beschikbaarheid

Vanaf vandaag is het in onder meer Amerika en Engeland mogelijk om de Nexus 5X te bestellen in de Play Store. De LG Nexus 5X zou op 9 november pas beschikbaar zijn in Nederland. De prijs voor de LG Nexus 5X zal 479 euro bedragen voor het model met 16 GB opslag. Voor 32 GB opslag zou je 50 euro meer betalen, waardoor je op 529 euro uitkomt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones