Huawei Nexus 7(P) geen smartphone maar een tablet?

Huawei Nexus 7(P) geen smartphone maar een tablet?

International Business Times weet ons te vertellen dat de Nexus 7 (2016) wel eens gelanceerd kan worden tijdens het komende Google ontwikkelaars congres, Google I/O conference. De nieuwe 7-inch tablet van Nexus krijgen we tijdens de eerste dag van de conferentie te zien. De Conferentie zal van 18 april tot en met 20 april plaatsvinden. Betekent dit dat er geen Nexus telefoon van Huawei maar Tablet op de markt komt? Google onthulde vorige Nexus modellen tijdens het najaar maar een mogelijke vervroegde lancering is niet ver gezocht volgens de TechTimes. In de huidige smartphone markt wordt de concurrentie steeds groter en heftiger. Bedrijven doen er veel aan om hun producten als eerste te lanceren en niet zonder succes. Zo bleek deze strategie erg succesvol voor Samsung met de vervroegde lancering van de Galaxy S7 broers. De nieuwe Galaxy Note 6 verwacht men daarom ook eerder.

Nexus in 2016

Er is nog weinig informatie over het aantal Google Nexus-apparaten die wij dit jaar gaan zien. We hoorden eerder al speculaties over een samenwerking van Google met HTC. Een samenwerking voor twee nieuwe Nexus smartphones waarvan we alleen nog maar de codenaam hebben: M1 ( Marlin ) & S1 ( Sailfish ). Achter de Nexus 7 zit waarschijnlijk Huawei. Huawei registreerde begin april al de merknaam Nexus 7P. Toen ging men er nog vanuit dat dit misschien de opvolger van de Nexus 6P smartphone zou worden. Maar dankzij het rapport van International Business Times is dat niet zo zeker meer. In ieder geval verwachten we dat er een Nexus 7 apparaat aan komt deze maand.

Nexus-7P

Geruchten over de Nexus 7

Zien we deze maand een tablet? Dan zal het apparaat volgens de geruchten dus gemaakt zijn door Huawei. Tijdens Google I/O zal Android-N gelanceerd worden en we mogen dan ook verwachten dat de Nexus 7 op Android N draait. Men verwacht de volgende specificaties: Een 7-inch QHD scherm en een krachtbron van Qualcomm, Snapdragon 820 processor, 4 GB RAM-geheugen en de opslagcapaciteit kun je uitbreiden tot maar liefst 2 TB. Weer andere geruchten suggereren niet een Qualcomm maar een Nvidia Tegra processor X1. Veel onbekendheid over een apparaat dat deze maand nog het licht zal zien. Hoewel het zeer interessant is wat voor soort Nexus we gaan zijn, waarschijnlijk is er geen Nexus telefoon lancering tijdens Google I/O. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones