Nexus 7 in oktober verwacht & draait op Android Nutella

Nexus 7 in oktober verwacht & draait op Android Nutella

De kans wordt steeds groter dat de nieuwe Google Nexus op het nog te lanceren besturingssysteem Android Nutella draait.

Android’s Senior VP onthulde de hint via zijn Twitter. Het gerucht gaat dat Google zijn nieuwe vlaggenschip voor 2016, Google Nexus 7, zal noemen. Onduidelijk blijft echter nog wel wie van de twee giganten, HTC en Huawei, dit toestel maakt.

Tweet Senior VP maakt naam Android N bekent

Een op het oog onschuldige twee vanuit Android door Hiroshi Lockheimer. Hij tweete het nieuws doelbewust of niet waarin hij aangaf dat ze slechts aan het testen zijn. Echter het beeld toont het woord “Nutella” op de Google Search engine. Het zou dus goed kunnen dat de geruchten over Android N, zijnde Android Nutella, waar zijn. Volgens de Universityherald staat de heer Lockheimer bekend om zijn Android opmerkingen in de sociale media.

Hiroshi Lockheimer Nexus Android N

Android Nutella

Google Smartphones

Met de Nexus modellen heeft Google al enige jaren sterke toestellen op in de smartphone markt gezet. De software Gigant laat bijna elk model door een andere smartphone fabrikant fabriceren. Een van de grote succes nummers kwam van Huawei. De Chinese fabrikant maakte een van de beste Nexus toestellen, de Nexus 6P. Daarmee wist het Chinese Huawei ook een sterke voet op de Amerikaanse bodem te zetten. Voor 2016 verwacht men zelfs drie toestellen. Eén kan goed de opvolger zijn van de 6P en wordt gemaakt door Huawei. Twee anderen zullen door HTC worden gemaakt.

Verwachtingen nieuwe Nexus

Jaarlijks lanceert Google zijn vlaggenschepen op hetzelfde moment in het jaar en met het nieuwste Andriod besturingssysteem. Hieruit kunnen we opmaken dat ook de nieuwste Nexus in oktober mag worden verwacht en dat het toestel draait op Android Nutella. De specificaties van de het nieuwe toestel van Google zijn naar verwachting hoger dan die van de Nexus 6P. Het toestel draait op Android Mashmallow en heeft een snelle Qualcomm Snapdragon 810 processor met een 12,3-megapixel hoofd camera.

Wij moeten helaas nog even wachten voor de toestellen. We weten al dat HTC twee nieuwe toestellen ontwikkelt onder code naam Sailfish and Marlin. Naast HTC gaan er geruchten dat Huawei ook een toestel maakt voor Google. Welke van de twee fabrikanten zijn Nexus mag presenteren in oktober is onbekend. Gelukkig zal er voor die tijd wel het een en nader gelekt worden.

Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones