Nexus Pixel te zien in Onleaks 360-render

Nexus Pixel te zien in Onleaks 360-render

Google Nexus Pixel van alle kanten te zien! Nadat de belangrijkste smartphones zo goed als gelanceerd zijn, vallen de ogen op Google. Het merkt lanceert jaarlijks ook een of twee smartphones. Voor 2016 verwachten we dat HTC de fabricage op zich neemt.

De twee toestellen werden eerst Sailfish en Marlin genoemd maar waarschijnlijk wordt het Pixel en Pixel XL. Onleaks en Androidauthority hebben de laatste renders gecomprimeerd in een interessante 360-render. Ondertussen zijn de meeste vlaggenschepen wel gelanceerd. Afgelopen week de Apple iPhone 7 en een dag later de LG V20. Helaas kom de V20 vooralsnog niet deze kant op. Google is daarmee een van de laatste.

360 graden Video Pixel/Sailfish

Onleaks en AA tonen de Google Pixel in een paar seconde. In die seconden kunnen mensen met een getrainde oog enkele nieuwe aspecten van de smartphone waarnemen. Renders worden gemaakt op basis van de laatste geruchten en geven een redelijk beeld van wat we mogen verwachten. Echte zekerheid tonen ze helaas niet.


Dus, wat mogen we verwachten van de nieuwe Google? Aan de onderkant verwachten een USB type-C poort en twee stereo speakers aan de onderkant van het toestel. In de video is geen 3,5 mm koptelefoon ingang te zien. Toch zal Google het voorbeeld van Apple en Motorola niet volgen. De koptelefoon ingang zit namelijk aan de linkerrand.

Specificaties Pixel

De Pixel verwachten we met een full-HD 5,2-inch beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080. In de behuizing schuilt de processor van ‘alle’ 2016 vlaggenschepen, de Snapdragon 820. De quad-core processor heeft een Adreno 530 GPU en 4 GB aan werkgeheugen. Er is 32 GB ruimte aan opslagcapaciteit. Het toestel heeft een 12-megapixel camera aan de achterkant en een 8-megapixel selfie camera. Het toestel heeft ook een vingerafdrukscanner voor ontgrendelen en ongetwijfeld enkele slimme snelkoppelingen. Een 2.770 mAh batterij geeft het apparaat stroom en het toestel draait op het aller nieuwste besturingssysteem, Android 7.0 Nougat.

Pixel XL

Volgens ingewijden is er weinig verschil tussen de beide Pixels. Het scherm van de XL is beter en logischerwijs groter. De XL krijgt namelijk een 5,5-inch Quad-HD AMOLED beeldscherm. De buitenkant is van aluminium en de achterkant van de Pixel is van kunststof. Een grotere behuizing maakt natuurlijk ook een grotere batterij mogelijk, 3.450 mAh.

We verwachten de Google Pixel of Sailfish en de Google Pixel XL of Marlin aan het begin van oktober.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones