‘Nexus Sailfish krijgt plastic behuizing’

‘Nexus Sailfish krijgt plastic behuizing’

Er is meer bekend over het design van de Nexus Sailfish en Nexus Marlin. Volgens een anonieme bron is HTC S1 het instapmodel en krijgt deze een behuizing van polycarbonaat. De HTC M1 daarentegen krijgt een jasje van aluminium.

Het is inmiddels wel een bekend verhaal: Google heeft plannen om later dit jaar twee nieuwe Nexus-telefoons op de markt te brengen. De Amerikaanse zoekmachinegigant brengt immers ieder jaar sinds 2012 een tweetal Nexus-apparaten uit, al dan niet in combinatie met een tablet als de Nexus 7 (2012 en 2013), Nexus 9 (2014) of Nexus 10 (2012). Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf voor het eerst geen Nexus-tablet, maar twee Nexus-smartphones: de Nexus 5X en Nexus 6P. Dit jaar zou Google vergelijkbare plannen hebben: zo hebben we al meer dan eens geschreven over de Nexus Sailfish en Nexus Marlin.

Nexus-smartphones en –tablets worden door Google altijd in samenwerking met een andere partij op de markt gebracht. Wie dat is verschilt per jaar en per product. Zo was LG verantwoordelijk voor de productie van de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 5X, Motorola voor de Nexus 6, Huawei voor de Nexus 6P, ASUS voor de Nexus 7 (2012 en 2013) en Samsung voor de Nexus 10. Wie dit jaar de samenwerkingspartner van Google wordt, is nog niet bekend. De laatste berichten suggereren dat Google de handen ineen slaat met HTC.

Nexus Marlin

Conceptfoto Nexus Marlin

Plastic en aluminium behuizing

Terug naar de Nexus Sailfish en Marlin. Over de specificaties is al veel bekend, onder meer doordat een fragment van de build.prop is opgedoken waarin verschillende systeemeigenschappen werden genoemd. Over de behuizing daarentegen bestaat de nodige onduidelijkheid. Zo hebben we meer dan eens gehoord –en gezien op conceptfoto’s– dat beide toestellen een aluminium behuizing krijgen. Daar klopt echter niets van, zo vertelt een anonieme bron tegenover Nexus Blog.

De tipgever zegt dat beide toestellen een ander jasje wordt aangemeten. Zo krijgt de Nexus Sailfish, ook wel de HTC S1 genoemd, een omhulsel van polycarbonaat. Het frame is wel gemaakt van metaal. Op deze manier wil HTC in de kosten snijden zodat het vlaggenschip goedkoper aangeboden kan worden. De adviesprijs wordt door de bron geschat op 350 dollar.

De Nexus Marlin daarentegen krijgt daarentegen een aluminium behuizing. Dat wordt dus het paradepaardje van de aanstaande Nexus-reeks. Wat dit toestel straks gaat kosten is niet bekend.

Nexus Sailfish en Nexus Marlin

Nexus Sailfish en Nexus Marlin

Volgens het geruchtencircuit krijgt de Nexus Sailfish of HTC S1 een 5.2 inch AMOLED-scherm met FHD- resolutie van 1080 bij 1920 pixels, een Qualcomm Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB intern geheugen, 12 en 8 megapixelcamera, vingerafdrukscanner, USB Type-C aansluiting en 2.770 mAh batterij. Zoals je van een nieuwe Nexus-telefoon mag verwachten wordt het toestel aangestuurd door Android 7.0 (Nougat).

De Nexus Marlin of HTC M1 heeft volgens de geruchten een 5.5 inch AMOLED-display met een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels (Quad HD). Onder de motorkap vinden we een quadcore-processor van Qualcomm, mogelijk een Snapdragon 820 of onlangs gepresenteerde Snapdragon 821 die iets krachtiger is dan zijn voorganger. Verder heeft de telefoon naar verluidt 4GB RAM en 32GB of 128GB opslagcapaciteit onder de kap. Tot slot krijgt hij naar verluidt een 12 en 8 megapixelcamera, vingerafdruksensor, Bluetooth v4.2 (LE), USB Type-C aansluiting, 3.450 mAh accu en Android Nougat. Qua vormgeving zou het toestel veel overeenkomsten vertonen met de HTC 10.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones