Nieuw: Huawei Ascend Mate 2 aangekondigd

ascend-mate-2Het is even stil geweest rondom nieuwe aankondigingen van de fabrikant Huawei. Het jaar 2013 stond voor hun vooral in het teken de van immens populaire Huawei Ascend P6. Deze ultradunne smartphone stond een lange tijd in de top 5 populairste telefoons van dit moment. De hoogste tijd voor een nieuw vlaggenschip van deze interessante fabrikant. De Huawei Ascend Mate 2, een phablet met uitstekende specificaties voor een leuke prijs.

Specificaties van de Huawei Ascend Mate 2

Net als zijn voorganger, de Huawei Ascend Mate, betreft dit een phablet. Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet en dat het hier niet om een eenvoudige smartphone gaat is wel duidelijk. De Huawei Ascend Mate 2 heeft een touchscreen met een beeldschermdiagonaal van maar liefst 6,1 inch. Hierdoor is de Mate 2 één van de grootste phablets van dit moment.

Een groter scherm zorgt vaak ook voor een kortere batterijduur. De Huawei Ascend Mate 2 heeft echter zo’n grote batterij (4.050 mAh) dat je er alsnog 12 uur lang achter elkaar op kan browsen zonder hem te moeten opladen.

huawei-ascend-mate2-19-630x354

Ook beschikt de Huawei Ascend Mate 2 over 4G ondersteuning. Hierdoor is dit toestel dus geschikt voor razendsnel mobiel internet. Onder de motorkap van dit nieuwe vlaggenschip vinden we een zeer krachtige quad core processor met 1,6 GHz en een werkgeheugen van 2 GB. Ook aan de camera mankeert niks. Dit betreft namelijk een dubbele camera met maar liefst 13 megapixels aan de achterkant en 5 megapixels aan de voorkant.

Prijs en beschikbaarheid Huawei Ascend Mate 2

Huawei lijkt weer nergens op te hebben bezuinigd. De Chinese fabrikant staat bekend om zijn smartphones met uitstekende specificaties voor een relatief (zeer) lage verkoopprijs. Of dit voor de nieuwe Huawei Ascend Mate 2 opnieuw het geval is kunnen we helaas nog niet zeggen. Er is nog niets bekend gemaakt over een releasedatum en een prijs.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones