Nieuw iPhone concept: Nokia 8110 meets BlackBerry Priv

Nieuw iPhone concept: Nokia 8110 meets BlackBerry Priv

Apple ontwikkelt op dit moment verschillende flexibele beeldschermen en zelfs opvouwbare beeldschermen. Bloomberg meldt zelfs dat Apple aan een nieuwe gebaar besturing werkt. Al dat nieuws is deze week in een prachtig iPhone concept verwerkt. De retro iPhone met qwerty toetsenbord heeft een compact beeldscherm dat in een bolling naar voren komt.

Net als Samsung ontwikkelt Apple nieuwe beeldscherm types voor de nieuwe generatie smartphones. Volgens Bloomberg ontwikkelt de Amerikaanse smartphone fabrikant zelfs een gebogen beeldscherm met een contactloos gebaren besturing. iDrop News heeft dat concept uitgewerkt en de site denkt dat Apple voor retro gaat. Samen met de iPhone concept ontwerper Martin Hajek heeft de site een nieuw concept iPhone vlaggenschip ontworpen op basis van het Bloomberg nieuws. Een iPhone die je met gebaren kunt bedienen en over een qwerty toetsenbord beschikt. Het concept lijkt op een samensmelting van de retro Nokia 8110 4G en de BlackBerry Priv.

Curved iPhone Concept Martin Hajek

Nieuwe gebaarbesturing techniek Apple

De nieuwe technologie van Apple moet geavanceerd genoeg zijn om te onderscheiden hoe ver je vinger van het beeldscherm is. Samsung heeft een vergelijkbaar systeem, het Samsung Air Gestures systeem. Dit systeem reageert op handbewegingen die worden gedetecteerd door bewegingssensoren aan de rand(en) van je smartphone. Apple zou deze sensortechnologie zelfs in het beeldscherm willen bouwen. Bovendien meldt Bloomberg dat de Amerikaanse onderneming een nieuwe type beeldscherm heeft ontwikkeld. Het nieuwe beeldscherm buigt zich van boven naar beneden af. Tot nu toe heeft iedere iPhone een plat beeldscherm gehad. De iPhone 7 Plus heeft bijvoorbeeld een plat Retina beeldscherm en ook de nieuwste iPhone X beschikt over een plat AMOLED beeldscherm.

De bovenstaande bronnen hebben iDrop News en Martin Hajek gecombineerd in een schitterend nieuwe iPhone concept.

Retro iPhone: Nokia banaan meets BlackBerry Priv

Het nieuwe iPhone concept houdt het midden tussen een Nokia 8110 (de banaan) en een BlackBerry Priv. De zakelijke smartphone meets retro kun je zeggen. De iPhone heeft de looks van een iPhone 7 maar dan gebogen. Vooral de achterkant is zeer herkenbaar. De gehele telefoon is net zoals de Nokia 8110 gebogen. Onder het beeldscherm dat slechts de helft van het toestel inneemt is een klep zichtbaar. Deze klep schuif je naar beneden en dan krijg je een fysiek qwerty toetsenbord te zien. Uiteraard is dit slechts een concept. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Apple een dergelijke toestel ontwikkeld. Al weten we dat natuurlijk niet zeker.

Curved iPhone Concept Martin Hajek

Curved iPhone Concept Martin Hajek

Curved iPhone Concept Martin Hajek

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones