Nieuw kickstarter project heeft hekel aan Bixby

Nieuw kickstarter project heeft hekel aan Bixby

Ook een hekel aan de nieuwe Bixby functie van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus? Goed nieuws: je bent niet de enige. Een groep ergert zich zelfs zo erg aan de fysieke knop, dat men een hoes heeft ontworpen waarmee je de knop bedekt. Kosten? Ongeveer achttien euro.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus zagen op 29 maart jongstleden het levenslicht tijdens een spectaculaire persconferentie. Niet alleen bieden de toestellen het beste van het beste qua prestaties, ook aan vernieuwende functies is gedacht. Tijdens de lancering onthulde Samsung onder meer diens nieuwe Artificial Intelligence assistent Bixby. Bixby is feitelijk de tegenhanger van Apple’s Siri. Samsung claimt echter dat Bixby uiteraard veel beter is en veel meer in zijn mars heeft. Je kunt met Bixby onder meer navigeren, plannen maken, hulp krijgen tijdens het online shoppen en aanvullende informatie opvragen simpelweg door je telefoon op een object te richten.

Je roept Bixby aan door op een speciale knop aan de zijkant van de nieuwe Samsung paradepaardjes te klikken. Niet iedereen is echter blij met deze nieuwste toevoeging, zo blijkt uit een actiepagina op de populaire website Kickstarter.

Speciale hoes

Het Kickstarter project belooft een speciaal ontworpen hoes te ontwerpen waardoor je niet per ongeluk de Bixby knop indrukt. Volgens de personen achter de actie is dit namelijk één van de grootste ergernissen die bezitters van de toestellen ervaren bij het gebruiken van hun toestel. Voor een kleine twintig Dollar beloven de makers dat je nooit meer last zult hebben van deze ergernis, door hun speciale product. De hoes is gemaakt van carboon en verhuld de knop zonder dat hij daarbij automatisch wordt ingedrukt. Mocht je zo’n hoes net een stap te ver gaan, kun je ook op een passieve wijze je afkeer tegen de virtueel assistent kenbaar maken. Er zijn namelijk ook speciale petten en stickers geproduceerd. Let op: het betreft hier een Kickstarter project, dus de producten zijn nog niet daadwerkelijk geproduceerd.

Omslachtig

Wij vinden de actie geinig, maar onzinnig. Het is immers al mogelijk om de fysieke knop waar de assistent mee aangeroepen wordt, een andere functie te geven. De fysieke knop kan immers ook gebruikt worden om bijvoorbeeld je camera te openen. Indien je handig bent met techniek, kun je ook handmatig Bixby blokkeren. Dit doe je door com.samsung.android.bixby.agent te blokkeren in de instellingen van je telefoon. Grootste pluspunt: deze opties zijn gratis.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones