Nieuw smartphone fabrikant OnePlus kondigt high end toestel...

One-plusOnePlus is de naam van een nieuwe smartphonefabrikant die binnenkort ook high end telefoons in Nederland gaat uitbrengen. Het bedrijf OnePlus is opgericht door de voormalig directeur van de Chinese fabrikant Oppo. Het grootste doel van OnePlus is high end smartphones op de markt brengen voor een eerlijke prijs.

Nieuw merk OnePlus brengt eerste smartphone uit in Nederland

Eindelijk komt er weer eens een nieuw merk op de telecommarkt. Hoewel het erg lastig is om een nieuw merk neer te zetten in een verzadigde markt als die van de Telecom zijn er heel af en toe nog dappere fabrikanten die het proberen om er tussen te komen. Een succesvol voorbeeld hiervan is Huawei. Huawei heeft zich vorig jaar in de top 3 populairste merken van smartphones weten te vestigen en heeft hierdoor merken als LG, HTC, Motorola, Nokia en Sony achter zich gelaten.

Of OnePlus dit ook lukt kunnen we op dit moment nog niet zeggen maar hun eerste smartphone doet qua specificaties niet ver onder die van de nieuwe Samsung Galaxy S5 terwijl hun prijskaartje onder de € 350,- ligt.

Specificaties

De eerste smartphone van OnePlus gaat – hoe kan het ook anders – “One” heten en de specificaties van de OnePlus One zijn alles behalve slecht te noemen. Zo beschikt het toestel o.a. over een:

  • Snapdragon 801 processor
  • 3GB werkgeheugen
  • Groot 5,5 inch touchscreen
  • 13 megapixels camera
  • Grote accu met 3100 mAh capaciteit

Verder draait de OnePlus One op het besturingssysteem Android zonder speciale fabrikanten apps. Het betreft de kale versie van Android zoals ook geleverd wordt op een smartphone als de Google Nexus 5.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de OnePlus One uit komt in Nederland. Wel is er aangegeven dat hij in Nederland verkocht zal worden en dat hij niet duurder dan € 350,- zal gaan kosten.

Bekijk hieronder een teaser van de OnePlus One:

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones