Nieuw tijdperk smartphones: Project Ara komt in 2017

Project Ara

Tijdens het Google I/O evenement liet Google enkele Project Ara prototypes zien. De Tech gigant vertelt ook dat de eenheid die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Ara toestellen, zich voorbereidt om de modulaire smartphone in 2017 te lanceren.
Het begon er al op te lijken dat Project Ara één van die projecten wordt, waarover je nooit meer wat hoort. Vorig jaar stond de lancering van het toestel al in de planning waarna het verplaatst werd naar dit jaar. Ook nu weer zien we dat de lancering van Ara vertraging op loopt. Naar verluidt had Google verschillende problemen met modules doe niet goed schenen te werken. Juist daarom was ook zeer interessant om er weer wat van het project te horen op het grote Google I/O evenement. Sterker nog tijdens een korte sessie toonde Google zijn laatste prototypes en zien we zelfs het verwisselen van de modules.

Wauw effect Project Ara!

Project Ara is de toekomst. Het toestel bestaat uit een basis met scherm waarop 6 modules worden geklikt. Je leest het goed, geklikt. Zonder dat je het toestel opnieuw opstart of even uit moet zetten. Super eenvoudig verander je het toestel naar je eigen wens via magnetische verwisselbare modules, WAUW! Er zijn allerlei modules mogelijk omdat de 6 poorten op de achterkant van het toestel met elkaar communiceren. Zo kun je zes tot vier verschillende modules in het toestel plaatsen, zie onderstaande foto. Google liet een camera module zien tijdens de presentatie en zoals een youtube filmpje als schetst, kun je straks in 2017 je eigen mobiel samenstellen zodat het toestel past bij je kleding van die dag.

Project Ara

Project Ara geschikt voor de toekomst

Google heeft een aantal partners aangekondigd voor de fabricage van modules. Sommigen daarvan zijn zelfs nog nooit actief op het gebied van mobiele apparaten. Het is Google’s wens dat Project Ara een open ecosysteem gaat worden. Een levendig systeem dat de smartphone zoals wij die nu kennen wel eens volledig zou kunnen veranderen. Tijdens de presentatie gebruikt Google de term “future proof” wanneer zij het hebben over Project Ara. Zeer logisch als je kijkt hoe eenvoudig je het volledig toestel met modules ombouwt tot een totaal ander toestel. Ideaal voor diegene die jaarlijks zo niet maandelijks een nieuwe look willen. Je koopt er gewoon één of twee modules bij.

Naast de reeds bekende modulaire telefoon LG G5 zullen de project Ara toestellen een welkome aanwinst zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones