Nieuw: webversie voor WhatsApp

Nieuw: webversie voor WhatsApp

Nice: spammen in de familie-app hoeft niet alleen meer vanaf je telefoon te geschieden. WhatsApp heeft een webversie voor haar berichtendienst geintroduceerd. Voorlopig is deze alleen beschikbaar in Chrome en nog niet toegankelijk voor iPhone-gebruikers. Maar hé, het begin is er!

How it works: je gaat naar web.whatsapp.com en daar verschijnt een QR-code. In WhatsApp op je telefoon kun je deze scannen. Et voilà: je bent verbonden.

Voorwaarden

WhatsAppDe webversie van WhatsApp ondersteunt alleen Google Chrome, maar daar zal verandering in komen. iPhone-gebruikers vallen flink (lees: helemaal) buiten de boot. Dat heeft te maken met de platformbeperkingen van Apple. Dat zegt WhatsApp-topman Jan Koum op Facebook.

Tijdens het web-appen moet je telefoon verbonden zijn met internet. De app-berichten worden namelijk niet op een server opgeslagen. En waarschijnlijk loopt het daar vast met Apple: deze is nogal huiverig om derden apps toegang te geven tot jouw toestel.

Synchroon

Tijdens het web-appen lopen de chatten in je browser synchroon aan die in je telefoon. Geen verschillende berichtenstromen dus. Ook kun je in de browser meepraten in bestaande gesprekken en nieuwe gesprekken starten.

Heel ideaal: je kunt ook foto’s versturen en ervoor kiezen of je meldingen wilt of niet. Die meldingen worden getoond in Google Chrome. Het is alleen nog niet mogelijk om een groepsgesprek te starten.

WhatsApp

Ook moet de nieuwste versie van WhatsApp zijn geïnstalleerd. Deze is momenteel alleen beschikbaar voor Android, Windows Phone en BlackBerry 10. Zie je de webfunctie niet, dan helpt het om de app opnieuw te installeren.

Wereldwijd heeft WhatsApp zo’n 700 miljoen actieve gebruikers. Afgelopen jaar kocht Facebook het berichtenplatform op voor 19 miljard dollar (zo’n 14 miljoen euro), wat veel reuring opleverde. Deze week bleek dat Facebook overweegt om advertenties te plaatsen in de tot nu toe advertentie-vrije app.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones