Nieuwe Amazon Fire Phone in 2016 op de markt

AmazonTelecomaanbieder Amazon is van plan om opnieuw de smartphonemakrt in te duiken. De nieuwe versie van de Fire Phone moet verschijnen in 2016.

Het eerste toetel van de webaanbieder was niet echt een denderend succes te noemen. Sterker nog, de Amazon Fire Phone was een regelrechte flop voor het bedrijf. Halverwege dit jaar werd de smartphone gelanceerd voor het bedrag van 649 dollar. De vraag was echter zo laag dat de prijs inmiddels is gedaald naar slechts 199 dollar.

Amazon Fire Phone

Volgens schattingen van analytici werden er in de eerste dagen dat het bedrijf de Fire Phone beschikbaar stelde slechts 26.000 apparaten verkocht. Amazon moest maar liefst 170 miljoen dollar afschrijven op voorraden die niet verkocht konden worden. Er kan dus met recht worden gesproken van een grote mislukking.

Terug naar de tekentafel

Volgens een anonieme bron van Venturebeat voelt Amazon zich door de tegenvallende resultaten echter niet genoodzaakt om de smartphoneverkoop definitief op te geven. Sterker nog, er zou een nieuwe telefoon in de maak zijn. Voor het ontwerp van dit tweede model gaat Amazon “terug naar de tekentafel”, zo stellen de bronnen. Wat dit precies betekent, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het toestel er compleet anders uitzien, maar het is wellicht waarschijnlijker dat de technische mankementen worden verholpen en extra functies worden toegevoegd. Toch zal ook de hardware onder handen worden genomen.

De eerste Amazon Fire Phone had een soort 3d-interface die zich aanpaste op de gezichtspositie van de gebruiker. Een speciale functie van de Fire Phone moest het makkelijk maken om snel producten te scannen en kopen bij Amazon.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones