Nieuwe Apple patenten, AR en flexibel beeldscherm

Nieuwe Apple patenten, AR en flexibel beeldscherm

Appleinsider weet ons te vertellen dat Apple een paar zeer interessante octrooien heeft geregistreerd bij het United States Patent and Trademark Office voor mobiele apparaten. Een van de octrooien betreft een augmented reality (AR) beeldscherm.

Apple’s AR beeldscherm

De technologie maakt het mogelijk dat een digitaal beeldscherm over één of meer touch beeldschermen wordt geplaatst dat levensechte afbeeldingen kan worden tonen. Op deze manier stelt het Apple in staat om net als bij andere AR-apparaten de gebruiker meer informatie te tonen over real-life beelden van plaatsen en dingen in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld naar een museum en terwijl je een brons beeld filmt of fotografeert krijg je op het extra digitale beeldscherm informatie over de beeldhouwer en het beeld. Het octrooi, genaamd ‘Transparant elektronisch Apparaat’ werd al in november 2014 ingediend en de uitvinder is Aleksandar Pance.
Apple Patent AR beeldscherm

Google en Lenovo toonde ons al AR-techniek

We hebben recent al kunnen zien wat de mogelijkheden van AR zijn. Google heeft Tango, zijn AR techniek, al ontwikkeld tot een werkende techniek die de wereld verraste tijdens de lancering van Lenovo’s Phab 2 Pro. Lenovo en Google hebben hiermee een grote stap gezet voor dagelijks gebruik van AR. Dankzij de Tango techniek en de drie camera’s aan de achterkant van de  Phab 2 Pro, is het toestel in staat om diepte te ‘zien’ en om te zetten in AR mogelijkheden. Je kunt een foto maken van je huiskamer en je volledige interieur wijzigen zonder een hand uit te steken.

iPhone volledige beeldscherm behuizing

Een ander patent dat aan Apple werd toegekend is, US Patent No. 9.367.095. Hiermee heeft de tech gigant een elektronisch apparaat met ‘wrap around’ display gepatenteerd. Het getoonde toestel heeft een enorme AMOLED scherm volledig om zich heen gewikkeld als een soort behuizing. Net als beeldschermen van telefoons door Lenovo en Samsung is dit scherm flexibel. Het octrooi werd in 2015 ingediend en Scott A. Myers wordt genoemd als de uitvinder. Het toestel scant voor gezichtsuitdrukking zodat de telefoon precies weet naar welk deel van het scherm de gebruiker kijkt. Net als bij het andere octrooi gebruikt dit beeldscherm verschillende lagen maar dan voor 3D-effecten.

Het lijkt niet waarschijnlijk dat we een van deze technieken gaan zien in de komende iPhone 7. Al zou dat natuurlijk best kunnen als je bedenkt dat de techniek zelf al enkele jaren bestaat.

 

Apple Patent Wrap Around AMOLED functioneel

Apple Patent Wrap Around AMOLED

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones