Nieuwe beelden Nokia 6 (2018) duiken op

Nieuwe beelden Nokia 6 (2018) duiken op

De Nokia 6 (2018) is al meermaals door ons behandeld en ook vandaag is het weer raak. Een Chinese retailer heeft foto’s van het toestel op de productpagina geplaatst. Het is nog niet te zeggen of deze foto’s officieel zijn, of dat het om zogenoemde concepten gaat. Morgen krijgen we zekerheid: dan staat de persconferentie gepland.

Nokia heeft een uiterst succesvol 2017 achter de rug. Aan het begin van het jaar nam de Finse startup HMD Global een exclusieve licentie op het illustere merk van weleer af: een beslissing die zijn vruchten heeft afgeworpen. Sindsdien is er immers een reeks aan toestellen geĆÆntroduceerd, van budgettoestellen tot aan een vlaggenschip. Een toestel uit de middenklasse, ook wel midrangers genoemd, is de Nokia 6. Dit toestel kwam halverwege het jaar uit en draait om het bieden van een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Zijn opvolger staat alweer op de deur te kloppen, getuige de vele geruchten van de afgelopen tijd. Morgen is het dan eindelijk zo ver en wordt het toestel officieel uit de doeken gedaan tijdens een persconferentie in China.

Meer scherm, zelfde behuizing

Tot die tijd kunnen we ons echter vermaken met foto’s van het toestel. De Chinese retailer Suning plaatste ze op haar officiĆ«le website. De foto’s lijken derhalve legitiem, al durven wij onze handen er niet voor in het vuur te steken. Mochten ze echter nep zijn, dan hebben de vervalsers uitstekend werk afgeleverd. De Nokia 6 (2018) lijkt op basis van de bijgeleverde foto’s een grotendeels identiek ontwerp te hebben als diens voorloper. De bezels (schermranden) zijn enigszins teruggelopen en derhalve is het schermoppervlak iets groter. Als gevolg hiervan is de vingerafdrukscanner naar de achterzijde verkast. Ook zien we dat het toestel enkele designaccenten heeft meegekregen, bijvoorbeeld de gekleurde randen aan de achterzijde. Zodoende heeft hij wat weg van de Nokia 2.

Nokia 6 (2018) specificaties

De Nokia 6 (2018) is de afgelopen tijd meermaals opgedoken in testen waardoor de volledige waslijst aan specificaties meermaals op straat is komen te liggen. Zodoende weten we dat hij een 5.5″ beeldscherm met Full-HD resolutie meekrijgt. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door de Snapdragon 630, een octa-core processor van Qualcomm. Deze wordt ondersteunt door 4 GB aan werkgeheugen en 32 of 64 GB opslag. Deze laatste variant blijkt voor de Chinese markt voorbestemd te zijn. Aan de achterzijde is een 16 megapixelcamera geplaatst terwijl de selfie-sensor het met de helft van het aantal megapixels moet doen. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh. Bij uitkomst draait het toestel vermoedelijk Android 8 Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones