iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek
1 juli 2016 door in Apple.

Martin Hajek, de grafisch ontwerper van eigen bodem, heeft opnieuw een aantal conceptfoto’s van de iPhone 7 op zijn blog geplaatst. Ditmaal speelt hij in op het gerucht dat het nog te verschijnen vlaggenschip een hele donkergrijze behuizing krijgt.

De kleur spacegrijs werd in 2013 door Apple geïntroduceerd. De iPhone 5S was het eerste toestel van het Amerikaanse technologiebedrijf die in deze kleur te koop was en verving het slate design (leisteen). Het bleek een schot in de roos, want spacegrijs is een gewilde kleur bij consumenten. Afgelopen maand ging het gerucht de ronde dat Apple deze kleurvariant wilde vervangen door donkerblauw of Deep Blue.

Eerder deze week schreef ik dat het net even iets anders ligt en dat Apple plannen heeft om nieuwe kleur te introduceren naast spacegrijs. Het is een mengelmoesje tussen spacegrijs en zwart. Deze zou de huidige spacegrijs moeten vervangen. Op deze manier wil Apple zijn iPhone een nieuwe, frisse uitstraling geven. Uiteraard hoort daar een nieuwe kleurnaam bij: spacezwart misschien? Vooralsnog houden we het op spacegrijs 2.0.

iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek

iPhone 7 in de nieuwe spacegrijs

Het is algemeen bekend dat de kleur spacegrijs tussen de verschillende iPhone-generaties kleine kleurverschillen kent. Hij was echter wel altijd licht van kleur. Met de iPhone 7 gooit Apple het over een geheel andere boeg en gaat het voor donker. Hoe dit er straks mogelijk uit komt te zien? Martin Hajek, een Nederlandse grafisch ontwerper, denkt het antwoord te hebben.

Op zijn foto’s is niet alleen de donkergrijze/zwarte kleur te zien. Ook heeft hij de fysieke Home-knop vervangen door een aanraakgevoelige capacitieve knop. Tevens gaat hij in op het gerucht dat de audio jack straks ontbreekt aan de onderkant. In plaats daarvan gaat Apple mogelijk straks een headset introduceren die met de Lightning Connector werkt. Deze earbuds zijn eveneens in de conceptfoto’s van Hajek verwerkt.

iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek

Specificaties iPhone 7

De iPhone 7 heeft een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De iPhone 7 Plus is met zijn 5.5 inch display net iets groter. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor, 2GB werkgeheugen en 16GB, 64GB of 256GB aan opslagcapaciteit.

De iPhone 7 krijgt een enkele camera, zijn grotere broer een dual-camerasysteem. Overigens wordt dit door sommigen betwijfeld, omdat Apple op technische problemen zou zijn gestuit. Anderen weerleggen dit en stellen dat dit toestel wel degelijk een dubbele camera krijgt. De aansluiting voor de audio jack verdwijnt en wordt mogelijk vervangen door een extra speaker aan de onderzijde.

De iPhone 7 is naar verluidt 7,1 millimeter dik zijn en moet het zonder Smart Connector doen. Ook horen we geluiden dat beide toestellen waterdicht zijn. De fysieke Home-knop maakt plaats voor een capacitieve knop. Volgens de laatste berichten krijgt deze haptische feedback, wat inhoudt dat hij licht begint te trillen als hij wordt aangeraakt.

iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek

 

iPhone 7 Pro

Ook zou Apple in september een derde variant introduceren: de iPhone 7 Pro. Dit toestel heeft mogelijk een groter scherm dan 5.5 inch, een dual-camerasysteem en Smart Connector en ondersteunt draadloos opladen. Ook zou dit model tot 256GB aan opslagcapaciteit hebben en de variant met 128GB opslagruimte vervangen. Door het introduceren van een derde variant wil Apple volgens kenners een duidelijk onderscheid aanbrengen tussen de verschillende iPhones. De adviesprijzen van de iPhone 7 Pro lopen uiteen van 945 euro voor het instapmodel tot zo’n 1.185 euro voor de duurste uitvoering.

iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones