Nieuwe details Samsung Galaxy S8 lekken uit

Nieuwe details Samsung Galaxy S8 lekken uit

De Samsung Galaxy S8, het volgende vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker, belooft een radicaal ander toestel te worden dan we gewend zijn. Zo heeft het toestel naar verluidt een edge-to-edge scherm en verdwijnt de fysieke Home-knop aan de voorzijde.

Dat claimt de Koreaanse techwebsite ETnews.

Specificaties Samsung Galaxy S8

We horen al een tijdje geluiden over de Samsung Galaxy S8 op internet, maar de hoeveelheid informatie over de vermeende specificaties is nog altijd schaars. Zo zou Samsung de platte uitvoering vaarwel zeggen en alleen een uitvoering met gebogen schermranden uitbrengen. De Samsung Galaxy S7 zoals we die nu kennen zou dan verleden tijd zijn en de dual-curved edges van de Galaxy S7 Edge de nieuwe standaard worden. Ook zou het toestel een 5.1 of 5.5 inch AMOLED-scherm krijgen met 4K-resolutie van 2160 bij 3840 pixels. Het nieuwe vlaggenschip wordt mogelijk aangedreven door de spiksplinternieuwe Exynos 8895 octa-core processor. Deze heeft naar verluidt een topsnelheid van 3.0GHz en zou tot wel 30% krachtiger zijn dan zijn voorganger, de Exynos 8890.

Daarnaast zou Samsung een nieuwe grafische kaart (GPU) van ARM in armen nemen: de Mali-G71. Deze zou maar liefst twee keer zo krachtig zijn als het huidige topmodel, de Mali-T880, om beter met 4K-beelden en VR-toepassingen overweg te kunnen. Tot slot hebben we verhalen gehoord over 6GB RAM, 64GB of 128GB intern geheugen, 30 megapixelcamera, ingebouwde mini-projector, 4200 mAh batterij en een irisscanner.

Bye bye Home-knop

Deze week horen we opnieuw geluiden over de vormgeving en de specificaties van het aanstaande vlaggenschip. Niet alleen zou Samsung alleen een toestel op de markt brengen met gebogen schermranden, tevens zou het vlaggenschip een edge-to-edge display krijgen. De randen rondom het scherm zoals we die nu kennen –ook wel de bezel genoemd– zouden geheel verdwijnen zodat je een screen-to-body ratio van nagenoeg 100% krijgt. Bij de huidige vlaggenschepen ligt deze ruwweg tussen de 75% en 80%.

De fysieke Home-knop die de nieuwste vlaggenschepen van Samsung kennen, gaat verdwijnen. Tenminste, als we de anonieme bron mogen geloven die het Koreaanse ETnews aanhaalt. Je hoeft echter niet bang te zijn dat dit het einde van de vingerafdruksensor betekent. Deze wordt naar verluidt in het scherm zelf geïntegreerd. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent zou hiervoor een beroep doen op de Sense ID-technologie van Qualcomm.

Tot slot zegt de onbekende tipgever tegenover ETnews dat de Samsung Galaxy S8 het eerste vlaggenschip van Samsung wordt die een dual-camerasysteem krijgt. Een dergelijke camera set-up kennen we van onder de Huawei P9, LG G5, Honor 8 en iPhone 7 Plus.

Beschikbaarheid

Wanneer we de Samsung Galaxy S8 kunnen verwachten is nog een raadsel. Volgens het geruchtencircuit gaat Samsung het vlaggenschip eerder op de markt brengen dan aanvankelijk gepland om zo het debacle van de Samsung Galaxy Note 7 zo snel mogelijk achter zich te laten. In hoeverre dat realistisch is, is nog maar de vraag. De problemen rondom de Galaxy Note 7 zouden het gevolg zijn van de strijd tegen Apple om de gunst van de consument. Samsung wilde, koste wat kost, zijn vlaggenschip eerder uitbrengen dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Door deze haast zou het bedrijf minder zorgvuldig te werk zijn gegaan. Persoonlijk verwachten wij dat de Galaxy S8 rond dezelfde tijd als vorig jaar wordt gelanceerd: eind februari.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones