Nieuwe foto’s Huawei Mate 9 duiken op

Nieuwe foto’s Huawei Mate 9 duiken op

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zo ver: dan presenteert Huawei haar nieuwste vlaggenschip, de Huawei Mate 9. Persoonlijk denk ik dat de persconferentie weinig verrassingen zal brengen. De afgelopen maanden hebben we al zo veel gehoord en gelezen over de Huawei Mate 9 dat alles min of meer al ‘bekend’ is. Niets is echter officieel totdat de fabrikant het toestel zelf uit de doeken doet en tot het laatste moment wordt er druk gespeculeerd over de vormgeving en de specificaties. Afgelopen weekend doken er al enkele foto’s op van de Huawei Mate 9, maar daarop was enkel de voor- en achterkant te zien. Ook was de kwaliteit van de plaatjes niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ditmaal zijn er hogeresolutiefoto’s opgedoken waarop het aanstaande vlaggenschip vanuit alle hoeken te bewonderen is.

De foto’s zijn gepubliceerd door de Finse techwebsite Suomi Mobiili. Hoe zij aan het beeldmateriaal komen is de vraag, maar vinden wij net iets minder interessant. Des te interessanter is hoe het vlaggenschip van Huawei er uit komt te zien. We waarschuwen alvast: je zult geen nieuwe inzichten opdoen. We zien echter wel dat verschillende geruchten bevestigd worden door de foto’s.

Huawei Mate 9

Dit is de Huawei Mate 9

Huawei heeft gekozen voor een minimalistisch design. Aan de rechterzijkant zien we de volumeknoppen en aan/uitknop. Aan de andere kant plaats je de simkaart en mogelijk de microSD-kaart om het geheugen verder uit te breiden. Aan de onderkant is duidelijk te zien dat de Chinese smartphoneproducent voor een USB Type-C aansluiting heeft gekozen. Links en rechts daarvan zien we stereospeakers.

Dan de achterkant. Zoals voorspeld is hier een dual-camerasysteem van Leica te vinden. Aan de linkerkant zien we een dubbele LED-flitser, rechts heeft Huawei nog enkele sensoren geplaatst. Dit zijn de sensoren voor laser-autofocus en Phase Detection Autofocus (PDAF). Ook een vingerafdruksensor is aanwezig. Of je deze als Smart Key kunt gebruiken en indrukken zoals bij Honor 8, is niet bekend. Een andere optie is dat je veeg- of swipebewegingen over de sensor kunt maken, bijvoorbeeld om door de galerij of instellingenmenu te bladeren of in- en uit te zoomen met de camera.

Tot slot zien we dat de Huawei Mate 9 een aluminium jasje is aangemeten en dat er geen fysieke Home-knop aanwezig is aan de voorkant. Volgens eerdere geruchten zou deze inderdaad ontbreken bij de Huawei Mate 9. De Huawei Mate 9 Pro daarentegen zou wel een thuisknop aan de voorzijde hebben. Aanstaande donderdag weten we meer.

Huawei Mate 9

Specificaties Huawei Mate 9

Volgens de laatste stand van zaken krijgt de Huawei Mate 9 een 5.9 inch Full HD LCD-display. De Huawei Mate 9 Pro, ook wel bekend onder de naam Huawei ‘Long Island, krijgt mogelijk een dual-curved OLED-display met Quad HD resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap van het aanstaande vlaggenschip vinden we hoogstwaarschijnlijk een HiSilicon Kirin 960 octa-core processor. Deze zou een topsnelheid van 2.6GHz kunnen halen en 30% krachtiger zijn dan zijn voorganger. Ook de Mali-T880 GPU behoort tot het standaardarsenaal van het toptoestel.

De dubbele camera aan de achterkant is, net als bij de Huawei P9, afkomstig van Leica. De ene cameralens heeft een resolutie van 20 megapixels, de ander van 12 megapixels. Volgens de geruchten heeft Huawei voorop een 8 megapixel selfiecamera geplaatst. Tot slot zijn een USB Type-C aansluiting en vingerafdruksensor aanwezig. We hebben tevens geluiden gehoord over een irisscanner, maar uit de foto’s van vandaag blijkt dat deze feature niet aanwezig is bij de reguliere Huawei Mate 9. Misschien wel bij de Mate 9 Pro. Het vlaggenschip draait op Android 7.0 Nougat met een nieuwe Android-skin: EMUI 5.0.

Drie uitvoeringen

Als we het geruchtencircuit mogen geloven brengt Huawei drie varianten uit van de Huawei Mate 9. Het instapmodel heeft 4GB RAM en 64GB intern geheugen, de middelste uitvoering 4GB RAM en 128GB geheugen en het duurste model 6GB RAM en 256GB geheugen. Het basismodel kost volgens de geruchten zo’n 480 dollar, de tweede 585 dollar en de derde 705 dollar. Ook hebben we geluiden gehoord dat de duurste en meest exclusieve versie van de Huawei Mate 9 Pro maar liefst 1.300 dollar zou kosten.

Huawei Mate 9

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones