Nieuwe foto’s Motorola Moto G4 duiken op

Motorola Moto G4

Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van de Motorola Moto G4. Deze verklappen dat de nog te verschijnen middenmoter hoogstwaarschijnlijk een 5.5 inch FHD-scherm en fysieke knop met vingerafdruksensor krijgt.

Op dinsdag 17 mei houdt Motorola een evenement in India waar de vierde generatie Moto G van Motorola waarschijnlijk het levenslicht ziet. Zo plaagde de Indiase tak van het bedrijf ons onlangs met enkele flyers waarin de Moto G4 werd gepromoot.

Mochten we volgende week het toestel niet voorbij zien komen, dan is er nog een tweede podium waar het toestel onthuld kan worden: Tech World, een evenement dat door Lenovo wordt georganiseerd en plaatsvindt op donderdag 9 juni. Lenovo? Het is toch de Motorola Moto G4? Ja en nee. Halverwege 2011 legde Google een bedrag van 12,5 miljard dollar op tafel om Motorola Mobility, de mobiele tak van Motorola, in te lijven. Begin 2014 deed het internetbedrijf de bedrijfstak al weer in de uitverkoop. Toen kwam Motorola Mobility in handen van Lenovo, die er slechts 2,9 miljard dollar voor betaalde. Sindsdien bezit Lenovo de merknaam Moto.

In theorie is het dus denkbaar dat niet Motorola, maar Lenovo de Moto G4 onthult.

Nieuwe foto’s

Via eBay zijn foto’s uitgelekt waarop naar verluidt het voorpaneel van de Moto G4 te zien zijn. Ze geven ons een goed beeld van hoe het toestel er mogelijk uit komt te zien. Volgens de verkoper heeft het scherm een beelddiagonaal van 5.5 inch, een formaat dat we bij zo veel phablets vandaag de dag tegenkomen. Daarnaast zegt hij dat het display een resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels, oftewel Full HD. Het klinkt plausibel dat Motorola de QHD-resolutie voor zijn high-end lijn bewaart: de Motorola Moto X4.

Dat is niet de enige informatie die van eBay afkomstig is. Op de foto’s van de verkoopsite is duidelijk een fysieke knop op de voorzijde van het toestel te zien. Dat betekent dat de Moto G4 mogelijk ook een vingerafdrukscanner heeft: waarom zou het toestel anders een fysieke knop aan de voorkant hebben? Tevens bevestigt het de uitspraak van Lenovo dat alle mobiele apparaten van Motorola komend jaar met vingerafdruksensor worden uitgerust.

Motorola Moto G4

Specificaties Motorola Moto G4

Volgens het geruchtencircuit verschijnen er twee varianten van de Motorola Moto G4: de reguliere Moto G4 en de Moto G4 Plus. De ‘Plus’ zou geen verwijzing zijn naar een groter scherm –zoals we bij de meeste fabrikanten gewend zijn–  maar naar de krachtigere specificaties onder de motorkap. De Moto G4 heeft naar verluidt een 5.5 inch scherm met FHD-resolutie, een processor met acht rekenkernen, 2GB aan werkgeheugen, 16GB intern geheugen, een 13 megapixelcamera en een vingerafdrukscanner.

Een mogelijke releasedatum is nog niet genoemd. Dat geldt ook voor de adviesprijzen. Als we naar het verleden kijken gaat de Moto G4 straks voor minder dan 300 euro over de toonbank.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones