Nieuwe foto’s Samsung Galaxy C5 opgedoken

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy C5 opgedoken

Afgelopen weekend zijn er opnieuw foto’s op internet geplaatst waarop de Samsung Galaxy C5 te zien is. Op de foto’s is opnieuw duidelijk de aluminium behuizing te zien.

Wie het laatste smartphonenieuws enigszins in de gaten houdt, weet van het bestaan van de Samsung Galaxy C5. De mobiele telefoon dook zo’n twee maanden geleden voor het eerst op in de benchmarks van GFXbench. Uiteraard niet onder zijn productnaam, maar onder de noemer SM-C5000. Vorige week zagen we de eerste foto’s van het mysterieuze toestel voorbijkomen.

Ditmaal zien we niet alleen een stukje van de bovenzijde of de camera, maar is de Galaxy C5 in zijn volledigheid te aanschouwen. Niet dat het een heel bijzonder schouwspel is, maar het geeft een bevestiging van wat we eerder al vermoedde.

Zo ziet de Samsung Galaxy C5 eruit

Geen plastic of glasachtige achterkant. Het lijkt erop dat de behuizing van aluminium is gemaakt. Dus niet enkel het frame, maar de gehele body. Dit is een premium feature die je niet zo gauw bij een middenmoter als de Galaxy C5 verwacht. Zowel aan de onder- als de bovenkant zien we duidelijk de antennebanden lopen, zij het wat minder prominent dan bij andere modellen. Aan de achterzijde zien we rechts van de camera twee LED-flitsers. De fysieke Home-knop is ook duidelijk aanwezig.

De Galaxy C5 van Samsung is wat betreft zijn vormgeving niet echt origineel: hij heeft veel weg van smartphones van concurrenten als de nieuwe HTC 10 of de HTC One M9. Niet dat het lelijk is of iets dergelijks, maar het duidt wel op een gebrek aan inspiratie.

Hieronder hebben we beide foto’s voor je opgenomen.

Samsung Galaxy C5

Specificaties Samsung Galaxy C5

Totdat Samsung het toestel daadwerkelijk aankondigt, kunnen we niks met zekerheid zeggen over de specificaties van de Samsung Galaxy C5. Als je daar genoegen mee neemt, dan is het volgende ‘bekend’ over de specificaties.

De Samsung Galaxy C5 heeft een LCD-scherm met een beelddiagonaal van 5.2 inch. De schermresolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels, oftewel Full HD. Welke processor we onder de motorkap vinden is niet duidelijk: er doen geruchten de ronde die de Qualcomm Snapdragon 615 noemen, maar ook verhalen die het hebben over de Snapdragon 617. Het is in ieder geval duidelijk dat Samsung voor een processor heeft gekozen die we bij wel meer smartphones uit het middensegment tegenkomen, zoals de HTC One A9 of de Alcatel OneTouch Idol 4. Het gaat om een octacore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz.

Verder heeft de Galaxy C5 naar verluidt een Adreno 405 GPU en 4GB werkgeheugen. Over de opslagcapaciteit is niets bekend, maar zal waarschijnlijk niet meer dan 16GB zijn, al dan niet met uitbreidbaar geheugen. Dat hij wordt aangedreven wordt duidelijk uit de foto’s, al is niet bekend op welke versie van het OS. Het vermoeden gaat dat Samsung voor Android 6.0 (Marshmallow) heeft gekozen.

Over de verkoopprijs en lanceerdatum is nog niets bekend. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones